Stiu ca am promis niste statistici interesante pe un topic paralel, deschis de dan-rusca. Nu am uitat si o sa-mi tin promisiunea.In celasi timp o sa va explic la ce proiect lucrez de cateva luni, atat cat imi permite timpul liber.Probabil multi dintre noi a cautat la un moment dat clasamente, statistici, date diferite. Intr-o buna zi m-am hotarat sa-mi fac propriul meu programel ajutator in pariuri si ideea incepe sa prinda contur. Am incercat multe programe gasite pe net - in variante demo ce-i drept - si am cautat sa fac ce-am vazut acolo si ceva in plus - de fapt mult in plus dupa cum veti vedea. Ma gandeam ca daca va arat la ce lucrez poate veniti si unii dintre voi cu idei. Cam ce-ati vrea voi sa vedeti? Daca mi se par si mie interesante o sa incerc sa la aplic. In schimb voi pune la dispozitia \"colaboratorilor\" absolut free programelul. In acest moment am baza de date din Premier pusa pa punct dar proiectul se pliaza perfect pe orice campionat. Va veni momentul cand voi cauta \"colaboratori\" pentru a completa bazele de date pentru diverse campionate.Am inceput cu optiunea de vizualizare a clasamentelor pentru sezoanele 2000/2001 pana la zi. Decat sa va povestesc eu mai bine pun un printscreen. In imagine de exemplu se vade clasamentul pentru sezonul curent daca meciul s-ar fi desfasurat numai in primele 15 minute. Mie mi se pare foarte interesant si important mai ales pentru cei care fac trading. Observati pozitia lui Arsenal, care este selectat !!!. N-am mai afisat clasamentul numai acasa dar pot sa va spun ca daca meciurile ar fi durat numai primul sfert de ora Arsenal ar fi fost cea mai slaba echipa acasa.!!! Pot fi vazute o multime de chestii (am facut efectiv ce mi-a trecut prin cap in seara respectiva). De exemplu se poate vedea clasamentul in orice moment numai intre anumite echipe. Este foarte util cand vrei sa vezi cum se comporta anumita echipa in meciurile cu echipele tari sau dimpotriva cu echipele mici.Uitati-va putin pe imagine. Din butoane va dati seama cam de ce-i in stare programelul si daca vreti sa vedeti o anumita statistica (de exemplu clasamentul intre minutele 46-60 sau clasamentul pe toate sezoanele numai in luna martie sau intr-o anumita perioada sau cum ar fi aratat clasamentul fara Chelsea si Manchester - asta doar \"for fun\") postati aici si o sa vi le afisez imediat ce-mi permite timpul. Acum lucrez la partea de actualizare a datelor si urmeaza partea de head to head. Apoi partea cea mai grea si care o sa fie si cea mai tare de statistica \"live\" cum ii spun eu - cu statistici complexe si grafice functie de minutul curent al meciului. Care este probabilitatea sa se termine under daca este 1-1 in minutul 60, dar 2-2 ? Mi se pare foarte excitant.Bineinteles ca vom avea si o parte cu evidenta pariurilor sau cam asa ceva.P.S. Absolut nimic nu-i de vanzare. Pentru carcotasi sa stiti ca am licenta pentru toate programele folosite, inclusiv S.O. (antivirusul e demo )
|
|
Software ajutator pentru pariori
Postat 13 March 2010 - 01:43 PM (#2)
Foarte frumos ceea ce ai realizat!Bravo!Felicitari!Cum se poate obtine programul respectiv?Multa bafta!
Postat 13 March 2010 - 01:46 PM (#3)
Un alt exemplu:Un clasament intre echipele selectate (cu verde) in sezoanele 2001-2010 , numai meciurile acasa.Echipa selectata e Livepool
Postat 13 March 2010 - 02:19 PM (#4)
Un program de statistica ar fi excelent doar daca ar fi legat de cotele evenimentelor. Altfel, volumul de munca nu se justifica. Poate nu retroactiv, dar macar de acum inainte. Ai putea sa ne atasezi poze cu licentele? :bun:[Edited on 13-3-2010 by shark]
Citeaza
Originally posted by cgmbetP.S. Pentru carcotasi sa stiti ca am licenta pentru toate programele folosite, inclusiv S.O. (antivirusul e demo )
Rechinii se nasc inotatori!
Norocul e prea putin si lumea prea multa.
Norocul e prea putin si lumea prea multa.
Postat 13 March 2010 - 03:13 PM (#5)
cum ai facut rost de baza de date din Premier?are minutele golurilor la fiecare meci? pe asta ar fi interesant de facut tot felul de statistici.in ce format e?
Postat 13 March 2010 - 03:22 PM (#6)
Chess : Are si minutele ca altfel nu puteam sa fac statistici si clasamente intre oricare 2 minute. Am muncit la ea cateva saptamani, introdus la mana - meci cu meci. Pot sa le dau dau dar numai la schimb cu ceva asemanator - sper ca intelegeti. Este in format dbf dar poate fi usor pus in orice alt format.Clau: Am spus ca voi da programul (mai ales cand ajung la faza de testare pe viu) dar numai contra servicii care sa ajute la dezvoltarea lui - cum ar fi baze de date, idei de dezvoltare, etc
Postat 13 March 2010 - 04:04 PM (#7)
Excelenta ideea, totusi ar fi foarte util daca am putea extinde statistica, de la comparatia pe minute, pana la statistici gen Under / Over, Nr total de goluri, 1X2 (si de aici sa derivam in Handicap Asiatic). Ma mai intereseaza partea referitoare la constructia acestui programel. As fi interesat sa pot face acest lucru asupra bazei mele de date de la sistemul de Rating.Ma poti contacta pe U2U.
Postat 13 March 2010 - 05:04 PM (#8)
Shark si robotel : Bineinteles ca urmeaza statisticile mai complexe (under/over...etc si calculul cotelor). Ce-am aratat este doar ce-am facut pana acum. Printscreen-urile sunt doar partea de \"consultare\" sau vizualizare a bazelor de date adica butonul al doilea din imaginea de mai jos.robotel, daca esti interesat de ceva anume poti sa ma contactezi pe u2u si te ajut cu placere.
Postat 13 March 2010 - 07:51 PM (#9)
Foarte interesant! Deja imi storc creierii sa vad ce pot oferi la schimb...Actualizarea bazei de date va fi facuta tot manual, nu-i asa? Sau te straduiesti sa gasesti o metoda de a prelua datele de pe undeva, cu un singur click?Respect!
Daca exista vreun ratacit care a fost interesat de ce postam eu, ma va gasi usor pe forumul BA...
Postat 14 March 2010 - 08:43 AM (#10)
One, sunt amator, habar n-am in acest moment cum pot prelua automat rezultatele si minutele de pe undeva de pe net dar sunt sigur ca o sa gasesc o solutie.Am vazut la alte programe de acest fel ca se actualizeaza automat. Pe de alta parte acele programe nu fac nici pe departe ce face si ce va face al meu (sau nu vor sa faca la 20-50 eur - cat cer ei pentru un asemenea program)
Postat 14 March 2010 - 09:03 AM (#11)
pe xscores vad ca au niste statistici interesante:de exemplu, pentru amatorii de \"Back Over 0.5\" se observa ca pana si in Anglia sezonul trecut 11% din meciuri s-au terminat 0-0, iar in Germania sezonul actual 10% au fost 0-0. Asa ca o cota de 1.03 pe \"Back Over 0.5\" nu prea are valoare.
Postat 27 March 2010 - 10:10 AM (#12)
Un pas mic pentru omenire dar un pas mare pentru mineAm reusit sa finalizez si partea de actualizare si introducere date.Sunt destul de multumit.Asa cum se observa am in vedere ca din toamna sa introduc si jucatorii (cu absente, minute jucate, accidentari etc.) pe care am sa-i iau in calcul la partea head to headUrmeaza partea de head to head unde am cateva idei interesante.p.s. Am primit propuneri de colaborare din parte catorva colegi de forum care vor completa baze de date si cu alte campionate si care vor si testa programelul. Le multumesc.Partea de introducere date.
Postat 06 April 2010 - 08:14 AM (#13)
Nu stiu daca va intereseaza dar eu va stresez in continuare cu progrmelul meu.Am inceput partea head to head. Marea realizare este ca am introdus si cotele pentru toate meciurile din arhiva pentru 1x2 si O/U. Una dintre problemele mele cand studiam un meci era ca nu stiam de exemplu din cele 10 meciuri castigate de o echipa in cate a fost mare favorita sau in cate a fost underdog.Visul mi s-a implinit cu acest programel. In imaginea de mai jos am ales meciul Liverpool Fulham. Se vede detaliat in cate meciuri a fost fiecare echipa mare favorita sau cate meciuri au fost echilibrate. Se observa ca am fost curios sa vad in ce meciuri a fost FULHAM mare underdog si mai ales sa vad in ce partide a castigat si in care a facut egal.Bineinteles ca limitele pentru mare favorita si favorita sunt subiective (pusa de mine initial la 1.70 respectiv 2.20) dar se pot modifica la orice valori din butoanele din drepata sus. P.S. O chestie care mi-a dat mare bataie de cap a fost sa gasesc antonimul pentru favorita in limba romana. N-am fost in stare sa gasesc ceva convenabil asa ca am pus underdog deocamdata.
Postat 06 April 2010 - 08:18 AM (#14)
Asa cum spuneam am gasit si datele statistice pentru aproape fiecare meci din 2002 incoace asa ca am modificat si partea de introducere date. Am bagat si suturile la poarta si pe poarta,cornere, faulturi, cartonase, cote. Vor fi foarte utile la partea de statistica head to head.
Postat 06 April 2010 - 08:23 AM (#15)
Si pentru final o chestie foarte interesanta pe care am descoperit-o jucandu-ma cu partea de vizualizare a datelor. Am solicitat clasamentul la zi daca meciul s-ar fi desfasurat numai in primele 5 minute dupa reluare. Uitati si voi cine e lider. Chestii din astea le voi folosi din plin la partea de statistica live
Postat 06 April 2010 - 09:35 AM (#16)
Fiecare interventie de-a ta pe forum vine si cu cate o facilitate in plus a programului :)[Edited on 6-4-2010 by dan-rusca]
Postat 06 April 2010 - 11:29 AM (#17)
tine-o tot asa cgmbet,sincer te-as ajuta dar n-am cu ce , oricum e foarte tare programul , dai bice ! :)
Postat 11 April 2010 - 09:32 AM (#18)
Multumesc pentru aprecieri.Toti cei care vorbesc frumos despre program vor primi o versiune cu un virus mai putin agresiv. Ceilalti bineinteles ca vor pierde toate datele de pe HDD :mrg:Mergem inainteAm terminat partea de acasa-deplasare din head to head. Bininteles ca seamana cu partea de total meciuri doar ca se prezinta separat clasamentele si meciurile. Se pastreaza optiunea de a vizualiza meciurile cand a fost mare favorita, underdog etc....Apropo de chestia asta - referitor la meciul de ieri Hull- Burnley, se observa ca Hull nu prea s-a descurcat niciodata din postura de favorita. Nu te poti baza numai pe asta dar iti ridica o problema totusi.
Postat 11 April 2010 - 09:41 AM (#19)
Urmeaza partea de istoric la care mai am ceva de lucru. De fapt permanent gasesc mici bug-uri si din urma dar cine a scris programe stie ca 10 % din timp scrii iar 90% repari bug-uri.Deci partea de istoric va arata cam asa. O alta problema de care ne izbim cand studiem istoricul meciurilor este ca nu stim care era realitatea momentului cand s-a desfasurat un anumit meci. Bun , in 2009 a batut cu 2-1 dar care erau pozitiile lor in clasament? Se juca chiar pe bune?Ceva de genul asta.Bineinteles se pastreaza chestia cu surprize si mari surprize conectate la cotele de pe prima pagina.In exemplul de mai jos am ales meciul de azi Blackburn-Manchester, numai meciurile de la Blackburn. Au fost 4 surprize si o mare surpriza, pe care la pot vizualiza daca vreau. (nu stiu ce-i cu cota aia de 1.00 - o sa vad fisierul). Am selectat meciul din sezonul 2008 sa vad care era situatia atunci. Blackburn i-a incurcat serios atunci desi nu avea nimic de castigat. Fiecare interpreteaza apoi datele in functie de experienta si de alte date.
Postat 21 April 2010 - 10:16 PM (#20)
Inca un pas inainte in proiect. Aproape ca am finalizat si partea de statistica head to head. O sa gasim cam tot ce gasim pe net dar si multe in plus, toata statistica bineinteles pentru sezonul current sau toata arhiva.O chestie interesanta zic eu este ca am calculat si statistica pentru o echipa virtuala de valoare absolute medie. In acest fel am putut sa raportez datele celor doua echipe la aceste valori si deci am afisat diferentele in procente fata de valoarea medie pentru fiecare echipa, Am considerat ca e mult mai util decat niste cifre seci.In exemplul de mai jos, Arsenal a terminat la egalitate un procent de meciuri din totalul meciurilor disputate cu 44 % mai mic decat echipa medie si a marcat cu 61,59% mai multe goluri pe meci decat aceeasi echipa medie. Daca mai aveti si alte idei le putem discuta.In partea dreapta sunt seriile maxime de meciuri castigate, egale, fara gol ,etc raportat la tot sezonul sau sezonul current, plus situatia la momentul actual.V-am mai spus ca fac tot ce-mi trece pric cap inclusiv “avioane” mai vechi de ale mele. O idee mai veche a mea spune ca fiecare campionat e o scena pe care in fiecare an se joaca aceeasi piesa dar cu alti 20 de actori. Fiecare echipa primeste un rol din cele 20 disponibile. Rolul de campiona, cupe europene, retrogradare, echipa care face multe surprize,etc. Ideea este sa identifici din timp util ce rol joaca fiecare echipa si atunci vei sti ce “replica” urmeaza. Deci in dreapta jos , tinand cont de secventa de ultime meciuri disputate de o echipa (de la 1 la 10 meciuri in urma – de exemplu pentru trei meciuri in urma poate fi 1aXd2d adica victorie acasa, egal in deplasare,,,etc) vad ce s-a intamplat in meciul urmator in cazuri asemanatoare. Recunosc ca poate am exagerat dar sa vedem ce iese. Partea proasta este ca deja dureaza pe sistemul meu aprox 5 secunde sa-mi calculeze tot si e un sistem putin peste medie. Asta e, oricum pe internet iti ia cateva ore sa gasesti tot ce am eu la un loc ...daca gasesti.
Arata acest topic
|
|
Biletul zilei, Predictii fotbal, Pariuri sportive, Rezultate live

Ajutor