Citeaza
Originally posted by FabulousSunteti prea mandri pentru niste romani.Si pe mine ma mira rezultatul sondajului,dar in alt sens decat pe lucciano.Cunosc suporteri ai rapidului sau ai lui steaua care plang si sufera cand echipa lor \'ii tradeaza\'.Pentru ca ei traiesc pentru club,si ei reprezinta clubul. Pentru ei a fost acest gest,nu pentru romanii prea mandri ca sa inteleaga un gest.Sunt satul de romani mandri,daca vrem sa progresam trebuie sa lasam capul jos si sa muncim,altfel ne prinde anul 2050 fara nici o performanta ,indiferent de domeniu.Trebuie sa invatam sa fim umili,si sa muncim!Bateti moneda pe lipsa de demnitate si mai stiu eu ce.Tocmai asta este dovada ca ai demnitate,ca nu esti atat de las incat sa te ascunzi dupa cires.Am studiat istoria atatia ani,si am observat ca au facut acest lucru personalitati importante ale omenirii,sau tari cu o adevarata onoare si prestanta de aparat(vezi germania).Dar noi romanii suntem prea smekeri,suntem prea demni .Nici nu ma mir ca romania nu progreseaza deloc.ACum stau si inteleg mentalitatea romaneasca.Cand bayern a facut acest lucru ziarele si suporterii i-au aplaudat si i-au laudat pt acest lucru.Si erau oameni de valoare imensa la acel club,cum romanii nici nu viseaza sa aiba asa ceva vreodata.VOI aveti pretentia ca tara noastra sa fie ca germania,dar voi cei care popu lati tara nu vreti sa fiti ca nemtii. Spiritul latin nu ne va parasi niciodata,curvasaraia,parsivitatea este la loc de onoare in aceasta tara.[Edited on 8-3-2011 by Fabulous]
Depinde din ce punct de vedere privesti problema.Ca si popor...sa fii mandru ca esti roman este o absurditate si o prostie( nu avem de ce sa fim mandri de acest lucru din moment ce suntem in starea in care suntem )Dar la nivel de individ nu vad nimic gresit in a fi mandru. Sa iti dau un exemplu( defapt mai multe exemple):1. Conduci si te opreste politia ca nu ai dat prioritate la un pieton...ce faci... Esti mandru ( adica corect) iti asumi greseala si iti ia ala carnetu? Sau te milogesti de el si vii cu tot felul de scuze si la final ii dai 100 de lei si pleci mai departe cu carnetul in buzunar ?2.Esti la un exam....ai invatat dar nu suficient..profesorul te pica.....ce faci? Iti recunosti vina...te duci acasa si inveti mai mult si mai incerci odata sa dai exam si sa promovezi pe meritul tau....sau te milogesti de profesor si pleci cu 5-ul in carnet la bere cu baietii si te lauzi ce tare ai fost tu la exam???Poate ca ti se vor parea aiurea exemplele mele...dar sa stii ca reflecta exact starea de spirit ca si popor roman...dar in nici un caz ca si individ...Exact ca si cu stelutza noastra....daca erau baietii profesionisti...faceau o conferinta de presa...in care fiecare isi recunosteau vina si isi cereau scuze suporterilor( in picioare ), dupa care prin rezultatele urmatoare demonstrau ca a fost o greseala si ca acum stiu ce au de facut.Nu teatrul ala ieftin.PS. Vorbesti de suporteri adevarati care sufera si care se bucura toata viata alaturi de un club... Ei nu au nici o legatura cu cei care se duc pe stadion...nici o legatura.Aia care se duc pe stadion( majoritatea) sunt niste frustrati...care nu au nici o legatura cu echipa( nu stiu nici macar numele jucatorilor) si isi refuleaza toate frustrarile acolo. [Edited on 8-3-2011 by D_G_N]