A aparut episodul 5 al podcastului PlusEV! In episodul de saptamana aceasta despre EV-ul patronilor de club si al unui politician si interviu cu cgmbet, despre strategii, softuri, varianta, valuebets.Asculta aici EPISODUL 5.Pentru download: http://plusev.podoma..._35-07_00.mp3In Episodul 5: - pentru inceput o discutie despre EV-ul unui politician - de la minutul 9 despre patronii din Liga 1 si EV-ul lor. - de la minutul 19 interviu foarte stufos in informatii utile pentru pariori precum valuebets, softuri pentru pariuri, strategii, EV, varianta - cu invitatul emisiunii CGMBET.
|
|
Pagina 1 din 1
Podcast PlusEV #5 - invitat cgmbet
Postat 21 April 2011 - 07:20 PM (#2)
Interesant episod! :bun:Sunt multe de comentat, dar nu mai am turbo de altadata la buricul degetelor. Asa ca succint, vorba unui actor, voi spune mersi in loc de multumesc pentru acest episod si las ceva impresii / pareri / ganduri personale.Vad ca se tot bate moneda pe specializare. Cum am mai spus, eu sunt anti specializare, pentru ca iti limiteaza paleta de optiuni. Sa nu creada lumea ca soccerman este bun parior si traieste din pariuri deoarece munceste mult si analizeaza meciurile. Nu de alta, dar poate isi sacrifica vreun pusti tineretea si se apuca de specializare. Sfatul meu este sa nu o faca, decat daca are calitati de marketing precum ale lui soccerman. Singurul lucru admirabil la soccerman este puterea lui de a nu mai paria pe nimic altceva decat pe meciurile din Romania (adica pe ce cunoaste). Daca ar fi o grupa de specializati care sa faca schimb de pariuri, fiecare sa munceasca pe felia lui, ar merge, dar ca lup singuratic nu traiesti din pariuri prin specializare in nici un caz.Revenind la episod, abordarea microscopica poate dauna imaginii de ansamblu in pariuri. Adica, cati Km alearga un jucator, factor de influenta? Zambesc, amintindu-mi de Vladoiu. 50-60 de insi care apreciaza softul lui cgmbet sunt putini? Mie mi se pare ca sunt chiar amenintator de multi. Ce a oferit cgmbet prin softul lui este ceva cu foarte mare potential pe care eu personal sper sa nu il observe foarte multi, insa nu cred ca va mai trece mult timp pana cand va apare un tanar care sa amanunteasca statistica, realizand un rating al unei echipe ca un tot unitar, suma a ratingurilor individuale ale jucatorilor. Poate cativa ani. Dar un asemenea tanar, pentru care stim doar portretul robot, nu va realiza doar o unealta statistica pentru pariori, ci un program de previzionare a rezultatului un eveniment sportiv si sigur nu il vom vedea pe piata decat daca are rezultate slabe.Pana atunci, vreau sa afirm ca modalitatile de calcul folosite la obtinerea cotelor fac din pariuri o stiinta exacta. Nu ajuta insa decat pe cei cu multi bani de stricat la pariuri, motiv pentru care de aceasta stiinta profita doar casele (poate si forumurile, vanzatorii de softuri sau pariuri / trading-uri la bucata). Singura diferenta la afisarea cotelor este algoritmul, asa cum bine a precizat cgmbet. As adauga eu, diferenta ar putea veni chiar de la variabilele folosite in cadrul aceluiasi algoritm. De exemplu, eu cu un algoritm obtin cota 1.65 luand in calcul meciuri din ultimele 10 sezoane, altul obtine 1.70 folosind acelasi algoritm dar ca variabile meciurile din ultimile 11 sezoane. De asta si diferentele de la case (dincolo de aspectul concurential). Insa casele stiu ca si la 1.65 si la 1.70 se vor gasi cumparatori si vanzatori. Ele obtin profit din trading realizat din aceasta fluctuatie (facand abstractie de comisionul caselor)In final, sper doar ca cgmbet nu lucreaza la soft intins in pat, apropo de nasterea nick-ului sau. :shockwhore: si mai sper ca nu am pus presiune mare pe cgmbet cu doleantele avute in legatura cu soft-ul lui. Ele vin doar din dorinta de a imbunatati si totodata din neputinta personala de a le realiza singur, in ceea ce ma priveste limitarea tehnica fiind cel mai mare dusman al meu.ps: nu am ascultat decat de 3 ori partea cu cgmbet din episod iar ca impresie extrapariuri, pot spune ca mi-a adus aminte de dulshele :mrg: grai moldovenesc. Inchei cu o expresie din studentie pe care am auzit-o prima data in Iasi: Esti F.U.T.E.R.E !!! :fum:
Rechinii se nasc inotatori!
Norocul e prea putin si lumea prea multa.
Norocul e prea putin si lumea prea multa.
Postat 21 April 2011 - 08:42 PM (#3)
super.foarte interesant episodul.bv baieti.din ce in ce mai bine.asa ca o idee, vad ca aveti gusturi bune la muzica.Se poate sa puneti o melodie noua cu ocazia fiecarui nou podcast?:great:Ma bucur ca am putut sa-l aud pe Cgmbet \"live\".Jos palaria pentru tot ceea ce a realizat pe forum si pentru soft :hatoff:[Edited on 21-4-2011 by summer_nights]
Postat 22 April 2011 - 12:59 AM (#4)
Bravo, f. interesant, cu 2 lucruri pe care le-a spus invitatul vostru nu sunt de acord: 1. Un jucator din Romania nu poate niciodata sa decida soarta unui meci (deci sunt de acord cu soccerman), pentru ca nivelul e prea scazut si sunt foarte multi la acelasi \"level\". Jucatorii decid soarta unui meci cand se joaca tare, cand ei fac diferenta, ori nu e cazul ligii noastre. Fotbalul e modest rau. Uitati-va un pic pe transfermakt.de, diferente micute intre jucatorii unei echipe. La Manchester spre exemplu sunt diferente enorme, intre Rooney si o rezerva. Adica acolo daca lipseste Rooney ma gandesc serios sa nu joc United handicap, la noi daca nu joaca Costea e cam tot aia in opinia mea.Aici ii dau dreptate lui soccerman.2. Nu sunt de acord la statistica asta pe care tot puneti amprenta. Si iar ii dau dreptate lui soccerman, si la mine statistica e printre ultimele lucruri care influenteaza pontul meu. Mai ales daca vorbim de statistica de la an la an:Va dau un exemplu din NBA, Cleveland Cavaliers a avut o super-echipa in ultimii 2 ani, iar sezonul asta e cea mai slaba pentru ca a vandut toti jucatorii. Ce rol sa mai joace statistica din ultimele 25 de meciuri sa zicem, daca echipa e praf acum? (sa zicem ca acum ar fi etapa a 11-a, iar ultimele 25 de meciuri ar insemna primele 10 din sezonul actual + ultimele 15 din sezonul trecut). E un exemplu pur teoretic. Cu lucrurile astea nu sunt de acord.Eu nu il cunosc pe acest user, e foarte vechi in comparatie cu mine, insa pare un baiat destept. Imi pare rau sa aud de acel accident, sper ca e bine acum. Ii urez mult succes pe viitor si voua la fel (Mihai si George) .
Postat 22 April 2011 - 02:55 AM (#5)
Citeaza
Un jucator din Romania nu poate niciodata sa decida soarta unui meci (deci sunt de acord cu soccerman), pentru ca nivelul e prea scazut si sunt foarte multi la acelasi \"level\". Jucatorii decid soarta unui meci cand se joaca tare, cand ei fac diferenta, ori nu e cazul ligii noastre. Fotbalul e modest rau.
Citeaza
Nu sunt de acord la statistica asta pe care tot puneti amprenta. Si iar ii dau dreptate lui soccerman, si la mine statistica e printre ultimele lucruri care influenteaza pontul meu.Va dau un exemplu din NBA, Cleveland Cavaliers a avut o super-echipa in ultimii 2 ani, iar sezonul asta e cea mai slaba pentru ca a vandut toti jucatorii. Ce rol sa mai joace statistica din ultimele 25 de meciuri sa zicem, daca echipa e praf acum? (sa zicem ca acum ar fi etapa a 11-a, iar ultimele 25 de meciuri ar insemna primele 10 din sezonul actual + ultimele 15 din sezonul trecut). E un exemplu pur teoretic.
... football is a globalized multinational business, with tentacles and intrests that stretched far beyond the border of the nation state, and there is no turning back.
Postat 22 April 2011 - 09:48 AM (#6)
Nu stiu cat de interesant a fost episodul pentru voi dar pentru mine a fost o experienta foarte interesanta. Prima de acest gen. Nu am reusit sa elimin complet emotiile dar cu ajutorul realizatorilor care s-au comportat ireprosabil a iesit un episod bun. In legatura cu diversitatea de opinii despre un subiect sau altul ... discutiile pot fi interminabile cu argumente pro si contra.Skark, nu ma deranjeaza absolut deloc sugestiile tale - ba dimpotriva. Drept dovada am executat ultima comanda - cea cu evidentierea locurilor de Ch. Lg....etc.Mai am cate ceva de modificat si in alte parti (alte comenzi) si o pun la download. Gerrard88 nu am spus, chiar am reascultat momentul, despre jucatori care decid soarta unui meci ci despre care influenteaza mai mult soarta unui meci. Daca ai fost atent la partea cu motorul softului ... in momentul cand ajung la concluzia ca Chelsea de exemplu va marca 1.78 goluri pe meci si lipsesc doi mijlocasi importanti atunci indicele scade la 1.75 sa zicem. In acelsai caz la o echipa dintr-un campionat slab acelasi indice scade cu mai mult. In campionatele slabe diferenta de valoare dintre jucatorul de baza important (deci important) si rezerva este mai mare decat intr-un campionat puternic (asta e regula dar bineinteles ca sunt exceptii). Sper ca am fost mai explict in scris - doar nu scriu in dulcele grai moldovenesc. In legatura cu statistica, eu iti respect opinia dar asa cum spuneam si in interviu eu as fi dorit acum 7 ani sa ma bata cineva la cap cu chestiile astea. Toti marii pariori (vezi si ce spuneau realizatorii in episodul trecut) folosesc baze de date imense si softuri specializate. In legatura cu exemplul tau, razvi are dreptate dupa parerea mea si ti-a dat exemple bune. Ca o completare:Statistica unui meci nu trebuie inteleasa ca un studiu strict al celor doua echipe. Ar fi o greseala. Cotele rezulta din studiul tuturor echipelor care au fost in aceeasi situatie sau intr-un acelasi peisaj. Ce jucatori a avut echipa sezonul trecut --- asta ne poate pacali doar in cazul istoricului intalnirilor directe, care intra oricum cu o proportie mica in calculul final. Cand studiezi de exemplu Chelsea - Boloton.... in calculul cotelor si proababilitatilor intra toate meciurile si studiem echipe tip Chelsea - echipe tip Bolton. In marea majoritate a cazurilor deci exemplul dat de tine are mica influenta in calcullul cotelor. Echipa respectiva va intra din start in alta categorie - conform ultimelor rezultate - care au o influenta mult mai mare si asa cum spune Razvi se vede deja in cota cu o mare greutate.Ma rog ..plecand de la acel 1.78 se aduna sau se scad, iar se aduna iar se scad diferite procente ....timp nefavorabil, arbitru care fragmenteaza jocul, ...etc...etc...si se ajunge la un rezultat. (probabil sunt milioane de posibilitati - vezi diferentele de cote). Doar marile case de pariuri au date despre starea vremii la data disputarii meciurilor de acum 5 ani,despre cartonase rosii si accidentari intr-un meci de acum 3 ani si cum au influenta rezultatele. Dar si ei .. au asta doar pentru campionatele mari si de asta am zis ca ar fi o paine de mancat la campionatele inferioare (inclusiv Romania - unde probabil intra mult mai putine elemente - ceea ce face ca si lui Soccerman de exemplu sa-i creasca sansele si sa spuneti ca nu are nevoie de statistica - de fapt acuratetea caselor in a calcula cota este mult mai mica)
Postat 22 April 2011 - 11:23 AM (#7)
Felicitari cgmbet pentru interviu (si astept cei 10.000 EUR promisi in emisiune :hatoff: ). Sper sa mai fii invitat intr-o emisiune viitoare, pentru ca ai ramas \"neexploatat\" pe cateva subiecte pe dezvoltate de tine pe forum prin 2006-2007.Ii felicit de nou pe Mihai si George, se vede (ma rog, se aude) ca au talent de realizatori. Nu uitati ca s-a deschis o condica de sugestii si reclamatii, unde sunteti asteptati cu teme de emisiune care va intereseaza, cu propuneri (sau autopropuneri) de invitati si, de ce nu, cu critici.
Postat 22 April 2011 - 01:07 PM (#8)
un singur repros am pt cei care realizeaza acest serial - accentul . nu stii daca cei 2 sint romani sau straini . parca se si forteaza ca sa aiba acel accent . in rest, este ok. chiar este o chestie interesanta si le doresc mult succes in continuare.legat de marius, am spus (la timpul ei cu repros) si o spun si acum : prezenta lui mai activa pe forum nu cred ca ar strica, din contra.bafta mai departe!
Postat 22 April 2011 - 05:26 PM (#9)
Citeaza
Originally posted by cgmbet. Dar si ei .. au asta doar pentru campionatele mari si de asta am zis ca ar fi o paine de mancat la campionatele inferioare (inclusiv Romania - unde probabil intra mult mai putine elemente - ceea ce face ca si lui Soccerman de exemplu sa-i creasca sansele si sa spuneti ca nu are nevoie de statistica - de fapt acuratetea caselor in a calcula cota este mult mai mica)
... football is a globalized multinational business, with tentacles and intrests that stretched far beyond the border of the nation state, and there is no turning back.
Postat 22 April 2011 - 07:49 PM (#10)
Citeaza
Originally posted by Razvi Aici gresesti intr-o oarecare masura. Caele sunt constiente ca nu controleaza un campionat ca Romania la fel de bine ca un campionat puternic unde au mult mai mult de date la indemana. Dar asta se va resimti in cote care sunt cu atat mai \"trunchiate\" cu cat casa are mai putine informatii despre campionatul respectiv.
Citeaza
Originally posted by cgmbet. Dar si ei .. au asta doar pentru campionatele mari si de asta am zis ca ar fi o paine de mancat la campionatele inferioare (inclusiv Romania - unde probabil intra mult mai putine elemente - ceea ce face ca si lui Soccerman de exemplu sa-i creasca sansele si sa spuneti ca nu are nevoie de statistica - de fapt acuratetea caselor in a calcula cota este mult mai mica)
Postat 28 April 2011 - 12:37 AM (#11)
Citeaza
Originally posted by summer_nightsasa ca o idee, vad ca aveti gusturi bune la muzica.Se poate sa puneti o melodie noua cu ocazia fiecarui nou podcast?:bun:
Postat 28 April 2011 - 05:03 AM (#12)
Citeaza
Originally posted by luccianoun singur repros am pt cei care realizeaza acest serial - accentul . nu stii daca cei 2 sint romani sau straini . parca se si forteaza ca sa aiba acel accent . in rest, este ok. chiar este o chestie interesanta si le doresc mult succes in continuare.legat de marius, am spus (la timpul ei cu repros) si o spun si acum : prezenta lui mai activa pe forum nu cred ca ar strica, din contra.bafta mai departe!
Postat 28 April 2011 - 10:02 AM (#13)
eiii, am avut si eu chef de criticat :bun:.dati-i bice ca e o chestie chiar faina. sper sa am timp sa ascult ep 6 , astazi. de la razvi chiar putem afla multe despre italia.bafta si audienta pe viitor !
Postat 06 May 2011 - 08:42 PM (#14)
Salut!v-am ascultat si eu acuma episodul asta si as vrea sa fac o completare daca nu va suparati!Zicea cineva la un moment dat, ca nu poti sa pierzi mult la pariuri sportive. Nu e adevarat! Vreau sa fac o completare: daca te joci cu mizele si te mai joci putin si cu cotele, poti sa pierzi foarte multi bani la pariuri sportive si destul de repede.Cred ca ceea ce vroia sa zica Mihai este ca daca iei de exemplu o cota de 1.70 - 1.75 si mizezi de fiecare data undeva pe la maxim 2.5% din \"bankroll-ul\" tau de fiecare data, in principiu iti pierzi banii mult mai incet. In caz contrar, e posibil sa-i pierzi destul de repede.Si daca joci meciurile in combo, e posibil sa-i pierzi chiar si mai repede. Deci conteaza cum pui pariul.Succes in continuare![Edited on 6-5-2011 by crimson]
- ← Podcast PlusEV #6 - invitat Razvi
- PlusEV - podcast despre pariuri sportive
- Podcast PlusEV #8 - invitat dan-rusca →
Arata acest topic
Pagina 1 din 1
|
|
Biletul zilei, Predictii fotbal, Pariuri sportive, Rezultate live

Ajutor