Se apropie un nou sezon competitional la fotbal, si de aceea as vrea sa va supun atentiei un subiect dezbatut indelung, atat pe acest forum, in diverse topicuri, dar si pe alte forumuri de succes din afara. Sistemele de rating, dezvoltate pe diverse criterii, sunt o pierdere de timp, sau aduc profituri ? De ce imi pun aceasta intrebare, si pe care v-o adresez si voua, totodata ? De circa 3 ani de zile, in colaborare cu cferoiu, am incercat diverse forme de sisteme de rating. Nici unul nu a reusit sa scoata un hitrate mai mare de 50%, in conditiile unor cote de 1.90 - 2.20, ceea ce, sa fim realisti, nu este un procent foarte bun. De la ce a plecat totul ?Acum vreo 3 ani, pe un forum din Italia, am gasit un sistem de predictionare, bazat pe statistica pura, conceput de un italian, parca Minguccio avea ID-ul. Sistemul era foarte bine privit de utilizatorii forumului respectiv, si scotea predictii pentru toate categoriile: 1X2, under-over, pauza-final (erau innebuniti italienii dupa asa ceva), scoruri corecte, rezultat la pauza. Nu avea in \"oferta\" handicapul asiatic. Neavand, in acel moment, cunostintele pe care le am acum in Excel, mi se parea ceva extraordinar. Am discutat cu cferoiu despre acest sistem, si l-a atras. Si-a bagat el nasul in formulele fisierelor, si, pana la urma, ne-am dat seama ca este ceva \"empiric\". Totul se baza doar pe sezonul in curs, pe rezultatele inregistrate in acea editie, fapt ce, in opinia noastra, a dus la concluzia ca nu era bine aprofundat.cferoiu a fost incantat, ca sa zic asa, de aceasta ideea, si, cu ajutorul lui Google, a descoperit ELO. Si de aici a inceput nebunia. Nebunie in sensul ca am testat si incercat cu el o multitudine de variante si de sisteme. O sa fac o mica paranteza, si o sa explic pe scurt ce inseamna ELO. ELO provine din sah, unde, dupa cum bine stiti, sunt doar variante: 1 si 2, fara X. Este sistemul care face practic un clasament al jucatorilor de sah, in functie de evolutiile anterioare. Apoi, pe un alt site, am descoperit varianta de ELO adaptata fotbalului, pentru MLS, prima liga din SUA. Ne-am apucat de treaba, si ne-am lovit de prima problema.ELO din sah avea doar 1 si 2, dar in fotbal avem si X. Cum faceam noi sa scoatem si valoarea lui X ? Ne-am orientat spre Asian Handicap, unde, la fel ca la sah, avem doar variante, 1 si 2. Metoda propusa nu a avut succes. Am cautat apoi varianta cu media de goluri, pentru fiecare nivel (prag) de echipa in parte. Aici, erau rezultate contradictorii. La unele meciuri obtineam exact scorul corect propus, la altele eram departe rau.Nu mai continui cu variantele pe care le-am tot incercat. Banuiesc ca pe forum mai sunt o parte din cei care foloseau sau folosesc un sistem de rating pentru a scoate predictii. Totusi, un sistem bazat doar pe statistica pura (practic, asta este ELO), are sanse de reusita sau nu ? cmgbet a aprofundat sistemele de rating, a creat si un soft, totul bazat pe statistica. Insa, pararea mea, cred ca s-a \"lungit\" prea mult. Minutele in care se marcheaza, cate goluri se inscriu intr-un anumit interval, deja cred ca e prea mult. One foloseste o alta metoda, pe care am \"aflat-o\", cred eu, bazata pe scoruri corecte. La baza are tot ELO, dar il foloseste intr-un mod diferit, si cu care, sincer, nu prea sunt de acord.cyraxro isi facuse un rating care scotea relativ bine cotele estimate, foarte apropriate de cele reale. Dar nu ne-a spus deloc daca ratingul lui mergea sau nu.pdp am inteles ca a aboandonat deja aceasta idee, datorita rezultatelor slabe.Pe forumurile de afara, cei care se ocupau cu asa ceva nu mai scriu de circa un an, doi chiar, despre ELO. Sa inteleg ca totul a fost o chestie de moment, si toata lumea a abandonat-o pe parcurs ?Concluzia mea, pentru ca am tras si eu o concluzie, inca nu v-o spun, astept sa vad ce pareri aveti voi, cei care ati folosit, sau folositi un sistem de rating, indiferent pe ce este el bazat, ELO, poisson, goluri, s.a.m.d.
|
|
Pagina 1 din 1
Sistemele de rating, calea catre profit sau timp pierdut ?
Postat 20 July 2011 - 09:25 PM (#2)
Robotzel, noi am mai discutat si in privat despre treaba asta. Ti-am spus la vremea respectiva ce limitari vad eu la sistemele pe baza de ELO.Nu cred ca poti avea succes fara cuantificarea tuturor elementelor (inclusiv a jucatorilor).Pierdere de timp nu e, macar inveti matematica si statistica. La pariuri nu cred ca te ajuta, pt ca ce faci tu nu e nici la 10% din statisticile unei case de pariuri. Dupa parerea mea, altele sunt punctele lor slabe, in niciun caz statistica.
- ← Cum sa castigati la pariuri.
- Articole importante despre pariuri # ACADEMIA e-Pariuri
- Arbitrage - Un Subiect Controversat →
Arata acest topic
Pagina 1 din 1
|
|
Biletul zilei, Predictii fotbal, Pariuri sportive, Rezultate live

Ajutor