Pariuri Sportive forum, Biletul Zilei, Rezultate live, Predictii Fotbal: Matematica in pariuri - Pariuri Sportive forum, Biletul Zilei, Rezultate live, Predictii Fotbal

Salt la continut

HOME e-Pariuri Sportive | Biletul Zilei | Agentii Pariuri Sportive | Statistici sportive | Analiza cote | Rezultate LIVE | Predictii fotbal | Meciuri Online 1, meciuri 2, meciuri 3

Share Topic:   del-icio-us digg email facebook google stumbleupon
  • 9 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Matematica in pariuri Evaluare topic: -----

Poll: Matematica in pariuri (49 membri au votat)

Crezi ca ai nevoie de matematica in pariuri?

1. Da (41 voturi [83.67%])

Procentaj din vot: 83.67%

2. Nu (8 voturi [16.33%])

Procentaj din vot: 16.33%

Voteaza Vizitatorii nu pot vota

Postat 07 February 2012 - 09:17 PM (#1) Useril este offline   pdp 

• Parior Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1504
  • Inregistrat: 15-September 05

Zilele trecute un user a spus ca matematica in pariuri e neglijabila. Nu vreau formule, vreau doar sa vad ce zic userii de pe acest forum. Cine e de parere ca in pariuri ai nevoie doar de inspiratie si noroc sa raspunda simplu "nu", nu ma intereseaza povestea vietii lor. Cine s-a folosit sau se foloseste de matematica si vrea sa elaboreze, e binevenit aici. 2-3 idei macar, cand aveti timp.
Sper sa fiti civilizati, nu vrea sa isc polemica aiurea. Eu zic ca e util sa vedem ce metode calculate folosesc si altii. Nu ma intereseaza inspiratia, norocul sau mai stiu eu ce alt instrument de mare precizie de acest gen. Repet, sa scrie aici doar cei care cred ca pariurile nu sunt ruleta sau pacanele. :)
0

Postat 07 February 2012 - 09:23 PM (#2) Useril este offline   pdp 

• Parior Senior
  • PipPipPipPipPip

Primul semn de matematica in pariuri se leaga de cote. Cred ca e util sa vezi daca o cota are sau nu valoare folosind diverse metode. Pe masura ce capeti experienta ajungi sa ai o precizie din ce in ce mai mare in aceasta apreciere.
Nu mai vorbesc de money management, acolo e nevoie sa folosesti o gramada de calcule. Doar la easy money arunci toti banii in joc. Poate nu e de mirare ca multi se arunca pe aceasta strategie pacatoasa.
Revin in discutie mai incolo dupa ce mai vad si alte pareri legate de utilitatea matematicii. Vreau sa-mi cer scuze pentru aceasta abordare destul de empirica fata de matematicieni. Sa vedem cam pe unde se situeaza acest forum ca nivel de matematica pana sa intram mai adanc in subiect, asa ca pentru inceput am ales o cale de mijloc. Sper sa intelegeti. :)
0

Postat 07 February 2012 - 09:36 PM (#3) Useril este offline   dragosBETS 

• Parior
  • PipPipPip
  • Postari: 76
  • Inregistrat: 12-January 11

O ramura a matematicii cred ca e cheia....in pariuri...statistica..
0

Postat 07 February 2012 - 09:42 PM (#4) Useril este offline   pdp 

• Parior Senior
  • PipPipPipPipPip

Incep cu o mica gluma. Fac pariu ca cei care nu inteleg rolul matematicii in pariuri au avut note mici la aceasta materie. E amuzant cum unii critica ceva ce nu inteleg.
Da, statistica e un instrument important. Si da, statistica e o ramura a matematicii. Surpriza etapei. :))
0

Postat 07 February 2012 - 09:51 PM (#5) Useril este offline   robotzel78 

• Parior Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 1406
  • Inregistrat: 24-July 06

Eu cred ca matematica si implicit statistica, au o mare pondere in pariuri. Cat este aceasta pondere este o chestie pe care inca nu o putem descifra. insa un lucru de care eu sunt sigur este ca agentiile de pariuri folosesc statistica intr-o mare masura, si apoi o ajusteaza cu toate informatiile despre echipele respective.

Eu zic ca ar fi cam asa modul de "compunere" a cotelor oferite de agentii, in ordinea cronologica:

1. Statistica.

Cel mai bun exemplu aici nu vine din fotbal, ci poate veni din baschet, iar aici ne-o pot confirma cei care pariaza pe acest sport: de cate ori nu v-ati intrebat cum naiba seteaza agentiile spreadurile la under over la baschet ? De cate ori limita aia nu a fost setata exact sau aproape exact, la un punct diferenta ?

2. Informatiile de moment referitoare la cele doua combatante: suspendati, accidentati, demisii, starea gazonului, etc

3. Cat si pe ce se pariaza. Aici poate fi chestia cu care sunt manipulati foarte multi pariori. Pentru ca daca pe semnul 1 se pariaza masiv, automat scota semnului va scadea, iar celelalte semne vor creste. Multi pariori au tendinta sa creada ca daca o cota scade mult, atunci ea inseamna ca aceasta va si iesi. De foarte multe ori se intampla tocmai invers.

Poate ca am omis si alte aspecte care influenteaza variatiile unor cote, dar eu cred ca acestea sunt esentiale.

Si atunci vine si intrebarea retorica pe care o vor pune multi:

Pai daca statistica este doar 1/3 din cele enuntate de mine mai sus ca fiind algoritmul de calculare a cotelor, ce sansa are aceasta de a fi utila ? Aici eu zic ca este cheia problemei. Daca faci o statistica pe cat mai multe sezoane in spate, eu zic ca poti acoperi eventualele chestii de ultim moment care influenteaza cotele.

Tot din acest motiv, eu imi selectez cotele dimineata, cu circa 6-8 ore inainte de disputarea evenimentelor, pentru a nu fi influentat de variatiile de cote care pot aparea cu cateva ore sau minute inainte de meci.

Mai sunt multe de spus, dar deja devine teorie, si nu vreau sa intru in vreo polemica din nou cu izimani si cu alte chestii.
1

Postat 07 February 2012 - 09:51 PM (#6) Useril este offline   dragosBETS 

• Parior
  • PipPipPip
  • Postari: 76
  • Inregistrat: 12-January 11

???
0

Postat 07 February 2012 - 09:59 PM (#7) Useril este offline   robotzel78 

• Parior Senior
  • PipPipPipPipPip

A, si inca o chestie. Am reusit, dupa foarte multa perioada, sa pot spune ca in sfarsit, pot realiza o baza de date completa pentru aproape fiecare campionat, pe 10 sezoane, cu toate cotele, atat pentru 1X2, cat si pentru Handicap Asiatic, Under Over 2.5 si Under Over Asiatic.

Daca va fi cumva cu plata ? Nu stiu. Ma mai gandesc ...

Matematica imi spune ca ar fi necesar, avand in vedere curentul electric utilizat (trebuie sa mai platesc ceva facturi restante la ENEL), dar si timpul pierdut :cartrosu:
0

Postat 07 February 2012 - 10:07 PM (#8) Useril este offline   pdp 

• Parior Senior
  • PipPipPipPipPip

E firesc sa faci cu plata. Sunt curios ce handicap asiatic era acum 10 ani. Cred ca e o inventie mai recenta. Cu siguranta la campionatele mici n-ai de unde sa iei date in acest sens.
Orice sistem de rating implica matematica.
E foarte interesant ce scoate sistemul lui Robotzel. La Anglia ma intereseaza in special. Nu de putine ori calculele lui si banuielile mele sunt in acelasi sens al handicapului asiatic.
Multi folosesc fara sa-si dea seama matematica. Fie ca e vorba de operatii simple (socotirea mizei sau schimbul valutar), fie ca e vorba de elemente mai complicate de logica, inductie sau mai stiu eu ce tehnica.
0

Postat 07 February 2012 - 10:45 PM (#9) Useril este offline   antares78 

• Parior Senior
  • PipPipPipPip
  • Postari: 339
  • Inregistrat: 24-November 08

Vezi postareapdp, la 07 February 2012 - 09:17 PM, a spus:

Zilele trecute un user a spus ca matematica in pariuri e neglijabila. Nu vreau formule, vreau doar sa vad ce zic userii de pe acest forum. Cine e de parere ca in pariuri ai nevoie doar de inspiratie si noroc sa raspunda simplu "nu", nu ma intereseaza povestea vietii lor. Cine s-a folosit sau se foloseste de matematica si vrea sa elaboreze, e binevenit aici. 2-3 idei macar, cand aveti timp.
Sper sa fiti civilizati, nu vrea sa isc polemica aiurea. Eu zic ca e util sa vedem ce metode calculate folosesc si altii. Nu ma intereseaza inspiratia, norocul sau mai stiu eu ce alt instrument de mare precizie de acest gen. Repet, sa scrie aici doar cei care cred ca pariurile nu sunt ruleta sau pacanele. :)

o intrebare....crezi ca intr-un meci "trantit" mai conteaza matematica???
0

Postat 07 February 2012 - 10:59 PM (#10) Useril este offline   Andi 

• Parior Senior
  • PipPipPipPip
  • Postari: 118
  • Inregistrat: 18-July 07

Vezi postareaantares78, la 07 February 2012 - 10:45 PM, a spus:

da , macar prin faptul k iti cauti cele mai mari cote , eventual la casele locale (ex. serie b -> scoruri corecte cu cote <3.00 , la locale > 10 )
0

Postat 07 February 2012 - 11:12 PM (#11) Useril este offline   robotzel78 

• Parior Senior
  • PipPipPipPipPip

Vezi postareaantares78, la 07 February 2012 - 10:45 PM, a spus:

O noua intrebare... crezi ca intr-un meci "trantit" mai conteaza inspiratia, informatiile de ultima ora si altele ?

Si a doua intrebare... avand in vedere numarul mare de blaturi (verificate sau nu), mai are rost sa jucam la pariuri ?
0

Postat 07 February 2012 - 11:21 PM (#12) Useril este offline   ddaniel006 

• Parior
  • PipPipPip
  • Postari: 52
  • Inregistrat: 27-January 10

cotele in prima faza se contureaza pe baza de statistica, pe parcurs cand incepe sa se parieze se ajusteaza in functie de anumiti factori (nu ii mai enumar)...pai cum ar putea un parior sa joace fara aceasta prima ramura a pariurilor??? minte daca spune asta sau nu stie ca deja se foloseste de matematica involuntar...pai daca vreau sa pariez si cineva imi scrie pe trei biletele 1 x 2 si aleg unul din aceste biletele chiar si fara sa stiu echipele dar stiu ca alegand un bilet bruto modo sansele sunt 33,3% sa-mi iasa, chiar daca presupunem ca nu stiu ce e aia matematica, sansele sunt aceleasi :) (asta presupunand absurdul)
si atunci imi poate spune mie cineva ca un parior cu meciurile si cotele in fata nu face o analiza statistica involuntara doar cand vede echipele...nu cred...
cand folosesti expresia ,,ia sa mai pun si contra Barcelonei,, si atunci folosesti statistica :) pai da pentru ca stii ca statistic vorbind barca prea a castigat mereu, trebuie sa mai si piarda, nu?

PS
imi pare rau ca totusi matematica merita mai mult, dar m-am exprimat empiric exact cum a spus si PDP...
0

Postat 07 February 2012 - 11:24 PM (#13) Useril este offline   antares78 

• Parior Senior
  • PipPipPipPip

Vezi postarearobotzel78, la 07 February 2012 - 11:12 PM, a spus:

O noua intrebare... crezi ca intr-un meci "trantit" mai conteaza inspiratia, informatiile de ultima ora si altele ?

Si a doua intrebare... avand in vedere numarul mare de blaturi (verificate sau nu), mai are rost sa jucam la pariuri ?

nu inteleg de ce vrei sa pari important formuland o intrebare de genul trantelilor ale inspiratiei...pai zi tu, daca nu conteaza matematica cum sutin eu, daca nu conteaza inspiratia cum susti tu...de ce mai joci la pariuri???? sa simti momentul cand nu e loc de inspiratie poate aparea matematica??? ne exemplifici cumva matematic rezultatele echipelor Ajax Amsterdam, Juventus Torino, AS Roma, FC Groningen si Sevilla? parerea mea....oricata matematica sau inspiratie poate exista in lumea asta, cand cineva tranteste un meci acele 2 "minuni" au valoare 0 barat...
0

Postat 07 February 2012 - 11:28 PM (#14) Useril este offline   pdp 

• Parior Senior
  • PipPipPipPipPip

Da, bune intrebari. Faza e ca prin matematica trebuie sa intelegem mai mult decat o simpla adunare sau inmultire. Dupa cum a zis si Robotzel, cand e blat la modul ala nu mai conteaza nimic pentru pariorul obisnuit.
Cand nu mai e profitabil e bine sa te reorientezi. Deocamdata eu zic ca inca mai merita, dar e posibil ca in cateva luni sa-mi schimb radical parerea. Pariurile sunt cam pe muchie de cutit si scandalurile cu meciuri trucate o sa se inteteasca. O sa avem un final de mai incendiar. Ma pregatesc sa dau Lay pe echipele care "trebuie sa prinda Cupele Europene". :)
0

Postat 08 February 2012 - 12:06 AM (#15) Useril este offline   antares78 

• Parior Senior
  • PipPipPipPip

http://www.gsp.ro/in...lat-243046.html
0

Postat 08 February 2012 - 12:22 AM (#16) Useril este offline   pdp 

• Parior Senior
  • PipPipPipPipPip

Vezi postareaantares78, la 08 February 2012 - 12:06 AM, a spus:

Stiu articolul, e vechi. Dupa parerea mea exista o ordine si in meciurile trucate. Eu unul ma bazez si pe blaturi cand pariez. Daca ar castiga favoritii prea des, s-ar alege praful de pariuri. Eu prefer underdogul de cele mai multe ori. Cu cat meciul e mai public cu atat cred ca sunt sanse sa fie manevra impotriva echipei favorite. Sa primeasca primul gol, sa fie condusa chiar la pauza sau, mai nou, sa nu castige meciul chiar daca da primul gol. Ultima manevra cred ca e din cauza celor care fac easy money pe cote mici.
0

Postat 08 February 2012 - 12:51 AM (#17) Useril este offline   phaenius 

• Parior Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 5435
  • Inregistrat: 25-May 08

Real Madrid ia mai mereu prima gol. :mrg: Sa fie mana bwin ?

Aceasta postare a fost editata de phaenius: 08 February 2012 - 12:52 AM

1

Postat 08 February 2012 - 09:22 AM (#18) Useril este offline   robotzel78 

• Parior Senior
  • PipPipPipPipPip

Vezi postareaantares78, la 08 February 2012 - 12:06 AM, a spus:

Pentru ca vad ca tot insisti cu meciuri trucate, blatuite, de parca ar fi ceva anormal in acest sport si nu numai, o sa iti raspund indirect, printr-un mesaj pe care l-am scris acum cateva zile. Sper ca vei fi un pic lamurit dupa asta.

Vezi postarearobotzel78, la 01 February 2012 - 10:51 AM, a spus:

O sa raspund indirect catorva intrebari adresate lui Mircea, de catre unul din "sustinatorii" sai. Astfel, Mircea a fost intrebat despre influenta factorilor de moment in cadrul unui sistem de rating. Mai exact, ma refer aici la posibile blaturi, schimbari de antrenori, jucatori accidentati sau suspendati, falimente ale unor echipe, terenuri impracticabile, si cate si mai cate.

Normal, ceva bazat pe statistica pura, pe matematica, nu poate intelege aceste variabile care apar constant pe parcursul unuia sau mai multor sezoane, in cadrul uneia sau mai multe campionate. De aceea, dupa cum pot observa unii, sistemele de rating nu functioneaza in parametrii optimi in cupele nationale sau europene, si se axeaza numai pe campionate interne.

Si acum, ca sa ajungem in miezul problemei.

Toti pariorii cred ca cunosc foarte bine campionatul romanesc. Ca pariaza sau nu pe meciurile din Liga 1, nu conteaza, si nu are relevanta. Conteaza ca fenomenul este bine cunoscut. Zeci de schimbari de antrenori, cateva echipe care au falimentat, o gramada de partide banuite de aranjamente, campioane de tinichea (ultima campioana este cel mai bun exemplu). Nu am o statistica a tuturor acestor variabile. Daca cineva stie exact cati antrenori au fost schimbati (demisi) din 2006 incoace, daca stie cineva cate blaturi au fost in ultimii 5-6 ani, este binevenit sa le afiseze.

Dar...

Sistemul de rating al Betsmart, pe Liga 1, incepand cu sezonul 2006, de cand este efectuat back-testingul, are urmatoarele rezultate:

2006: 5.28u profit, 13.20% yield;
2007: 9.54u profit, 21.20% yield;
2008: 9.50u profit, 23.75% yield;
2009: 18.82u profit, 38.41% yield;
2010: 12.20u profit; 34.86% yield;
2011: 3.69u profit; 28.38% yield.

Totalul pe 6 sezoane (incluzand aici si sezonul 2011, aflat inca in curs de disputare): 59.03u profit, 26.59% yield.

Nu mai aduc nici un alt argument. Cred ca am dat poate cel mai bun exemplu posibil intrebarilor referitoare la aceasta problema arzatoare, poate doar pentru unele persoane.

0

Postat 08 February 2012 - 10:39 AM (#19) Useril este offline   pdp 

• Parior Senior
  • PipPipPipPipPip

N-am spus ca e corect ca sunt blaturi, dar e o realitate de care nu poti sa faci abstractie daca vrei sa faci pariuri in 2012. Nicio cota nu mai are voie sa fie de pomana pentru pariori. Sunt prea multi bani in joc ca sa nu fie cei implicati tentati sa faca manevre. Blaturile strica sportul in sine, dar e datoria autoritatilor sa-i lege pe infractori. In trecut mai ziceam unde vedeam jocuri suspecte, acum rar mai gasesc un meci corect. E bine sa te adaptezi rapid in industria asta. Incapatanarea costa bani. :)

Aceasta postare a fost editata de pdp: 08 February 2012 - 10:41 AM

0

Postat 08 February 2012 - 05:22 PM (#20) Useril este offline   mexes5 

• Parior
  • PipPipPip
  • Postari: 81
  • Inregistrat: 18-August 05

mie mi se pare ca cel mai bun lucru pe care poti sa-l faci INAINTE de a incepe sa cotizezi la casele de pariuri...ca majoritatea baietilor asta fac, altfel nu ar mai fi avut conturi :)) este sa intelegi cum se calculeaza cotele. pentru cine are chef de studiat...puteti gasi aici: http://www.bettingma...m/overround.htm

in locul polemicii de doi lei despre subiecte idioate gen daca a fost blat sau nu...chiar am putea sa facem un schimb de idei aici pe forum. nu ma refer la a ne spune strategiile pe care le folosim sa facem miile de euro :D ci idei si trenduri bune de urmat(sau cel mai bine de dezvoltat).

eu sunt de parere ca matematica are un rol al dracu de important in gambling in general. daca o imbini cu bune cunostinte despre sport, cu stapanire de sine si un psihic solid...chiar se poate trai din activitatea asta.
cel mai clar exemplu de aplicarea matematicii in pariuri/ gambling este sistemul dezvoltat de maria(sau cine se ascunde in spatele numelui ) acolo vedem clar cum matematic se dovedeste ca esti in profit pe termen lung aplicand regulile de MM
1

Arata acest topic

• 9 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

HOME e-Pariuri Sportive | Biletul Zilei | Agentii Pariuri Sportive | Statistici sportive | Analiza cote | Rezultate LIVE | Predictii fotbal | Meciuri Online 1, meciuri 2, meciuri 3

Biletul zilei, Predictii fotbal, Pariuri sportive, Rezultate live

Skin si limba