crimson, la 26 February 2012 - 01:31 AM, a spus:
Stai ca nu e chiar asa.....Pescara are/avea medie de goluri marcate acasa 2.78, Reggina deplasare 1.45.
Probabilitatea statistica de castig era 62% - 17%.
Total goluri : 58,5% probab sa fie 4 sau mai putine, cu 18% exact 4 goluri -> rezulta cat ai zis ~40.5% pt. sub.
Deci astea erau datele statistice pt meci, nu stiu de ce au fost cotele altfel.
Nu ma iau doar dupa statistica sezonului in curs pt ca de multe ori este irelevanta in anumite meciuri. In cazul asta, calculand o probabilitate de under 2.5 bazate pe cel putin ultimii 3 ani, ai fi ajuns la o probabilitate de 55% under.
Luand rezultatele directe, 4/6 under, si 3/3 under la Pescara.
1.
55% (cota 1.80) probabilitate de under 2.5 bazata pe ultimii 3 ani VS
36 % (cota 2.78) probabilitate oferita
2.
40 % (cota 2.50) probabilitate de under 2.5 bazata pe sezonul asta VS
36% (cota 2.78) probabilitate oferita
3. Meciuri directe (ex Barcelona marcheaza de obicei 3-4 goluri pe meci, dar la Sociedad sau Mallorca acasa, majoritatea timpului au fost under 2.5 - din amintiri zic)
4. Situatia echipelor - in timp ce Pescara se bate la promovare dar avea cu 2 meciuri mai putin decat locul 2 de promovare directa, Reggina incearca sa prinda barajul. De multe ori, cand ai meciuri in minus, tratezi mai usor meciul, cu atat mai mult cu cat esti favorit @ 1.55. Multe ponturi mergeau pe X aici.
Motivul cotelor? Trendul si parerea generala. Cum la Barcelona si Real, cotele mereu sunt aproape de 1.00, asa si in acest caz, Pescara cu un sezon foarte bun si un trend pozitiv, precum multe meciuri de over 2.5, au dus la o parere generala de victorie si over 2.5. Aici este value bet-ul, daca ne uitam mai adanc:)
FSV Frankfurt(1.64) 43% Karlsruhe(1.33) 28% // Total: <= 3 64.9%, exact 3 goluri 20.9%
I.
a) Sezonul acesta
Frankfurt (acasa) 27% over (3.70 cota) /// Karlsruhe 45% over (2.22 cota)
b) Ultimele sezoane
Frankfurt (acasa) 64% over (1.56 cota) /// Karlsruhe 70% over (1.42 cota)
II. H2H ....3/5 au fost over (60% - 1.66) din care acasa la Frankfurt 2/2 over (100% - cota 1.00)
Deci, avem o cota de 3.70 pt Frankfurt acasa sez asta si o cota de 2.22 pt Karlsruhe in deplasare sezonul asta. Sa zicem ca facem o medie =
2.96 cota
Pentru sezoanele precedente avem 1.56 pt Frankfurt acasa si o cota de 1.42 pt Karlsruhe in deplasare. Sa zicem ca facem o medie =
1.49 cota
H2H 100% pt Frankfurt acasa, dar sa zicem cel 60% over (1.66) =
1.66 cota
In conditiile astea, cota vine cam 2.00, dar mi se pare cam mult si de asta consider ca e un value bet.
Pt celelalte nu mai calculez, dar intelegi deja cum ma uit la meciuri. Vad ca tu le iei dupa golurile marcate in sezonul acesta, insa nu cred ca este relevant (pe deplin!) fara a lua si celelate sezoane si fara H2H.
Niciunul din noi nu poate prezice sau spune ca a avut dreptate, eu doar incerc sa calculez probabilitati astfel incat sa pot paria pe o probabilitate matematica mai mare decat probabilitatea oferita.
Nu putem prezice cat va fi pretul graului maine, dar putem prezice ce pret ar trebui sa ni se ofere si ce ni se da mai scump/ieftin.:plott:
ce`ai studiat in carti nu`i adevarat/
gravitatia, timpul si spatiul, e nu`i egal cu mc patrat/
mint populatia de mii de ani incoace/
conspiratii secrete, dar al saselea simt, al treilea ochi va vede/