Pariuri Sportive forum, Biletul Zilei, Rezultate live, Predictii Fotbal: Loto - sa gasim o formula castigatoare - Pariuri Sportive forum, Biletul Zilei, Rezultate live, Predictii Fotbal

Salt la continut

HOME | FORUM PARIURI SPORTIVE | BILETUL ZILEI | CLASAMENTE SI STATISTICI | REZULTATE LIVE | PREDICTII FOTBAL | MECIURI LIVE

Share Topic:   del-icio-us twitter digg email facebook google stumbleupon
  • 43 Pagini +
  • « Prima
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Loto - sa gasim o formula castigatoare brain stroming

Postat 31 July 2013 - 06:20 PM (#781) Useril este offline   dilaru 

  • Parior
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 4
  • Inregistrat: 14-February 12

Vezi postareamario1001, la 31 July 2013 - 06:01 PM, a spus:

cate se extrag din cele 80? 20? atunci intrebarea este dc se extrag 20 si am 80 care e probabilitatea ca in 10 nr alese sa am cel putin 1 nr?


Salut Mario1001,
Este vorba de Loto Grecia Kino 20/80 .
De ce se extrag 20 de numere e regula loteriei.
10 numere are un grup ca si in poza alaturata , sper sa intelegi ce vreau eu sa zic...nu stiu daca imi calculeaza bine.
Eu folosesc probabilitatea 1/80 = 0.125
Un ajutor ar fi bine venit .
Multumesc

Fisiere atasate


Aceasta postare a fost editata de dilaru: 31 July 2013 - 06:22 PM

-1

Postat 31 July 2013 - 11:04 PM (#782) Useril este offline   mario1001 

  • Parior Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3010
  • Inregistrat: 10-March 08

dc folosesti functia hypergeom din excel, cu intrarile, 80, 20 si 10 cu 1 si apoi cu 2, ..., 10
0.179571376 1
0.295256781 2
0.267402368 3
0.147318897 4
0.051427688 5
0.011479395 6
0.001611143 7
0.000135419 8
6.12065E-06 9
1.12212E-07 10
0.954209299

deci 0.9542 e probabilitatea, 95.42% ca din 10 nr o sa nimeresti cel putin 1
poti sa incerci sa cauti descrierea functiei in excel la statistical
cea mai mare probab este sa iei 2, este 0.2952 dupa cum vad, insumate iti da acea valoare de jos

Aceasta postare a fost editata de mario1001: 31 July 2013 - 11:07 PM

1

Postat 01 August 2013 - 02:58 PM (#783) Useril este offline   dilaru 

  • Parior
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 4
  • Inregistrat: 14-February 12

Vezi postareamario1001, la 31 July 2013 - 11:04 PM, a spus:

dc folosesti functia hypergeom din excel, cu intrarile, 80, 20 si 10 cu 1 si apoi cu 2, ..., 10
0.179571376 1
0.295256781 2
0.267402368 3
0.147318897 4
0.051427688 5
0.011479395 6
0.001611143 7
0.000135419 8
6.12065E-06 9
1.12212E-07 10
0.954209299

deci 0.9542 e probabilitatea, 95.42% ca din 10 nr o sa nimeresti cel putin 1
poti sa incerci sa cauti descrierea functiei in excel la statistical
cea mai mare probab este sa iei 2, este 0.2952 dupa cum vad, insumate iti da acea valoare de jos

Multumesc Mario pentru ajutor ,dar acum chiar ca sunt in ceata , in excel nu sunt asa de avansat si nici la matematica avansata nu ma pricep (ceva ceva tot am idee)... functia pe care mi-ai dat-o nu cred ca o sa reusesc s-o implementez totusi am sa incerc cu helpul , oricum exceul deja a inceput sa se ingreuneze pe zi ce trece.
Mi-as dori sa dezbatem mai pe larg subiectul asta ....dar fata de tine am mult de invatat.
0

Postat 01 August 2013 - 05:45 PM (#784) Useril este offline   mario1001 

  • Parior Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3010
  • Inregistrat: 10-March 08

nu e nimic de invatat, zice asa am 80 de bile, se extrag 20, dc aleg 10 bile la intamplare care este probabilitatea sa prind exact un nr, sau 2, 3, etc
si afli acele probabilitati si insumate iti dau acel 0.94 sau 94%

nu e mare lucru, as vrea eu sa stiu mai multe
0

Postat 09 August 2013 - 11:14 AM (#785) Useril este offline   D3VIL 

  • Parior Senior
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 293
  • Inregistrat: 06-December 05

@mario ma intrebam daca sti un program care sa ia o extragere la 49's, sa o imparta in cele 15 perechi de numere apoi sa ia fiecare pereche de numere si sa caute in trecut cate extrageri a "intatziat" fiecare pereche.
Sau sa realizezi tu un astfel de program in excel (am vazut ca te pricepi). Ceva de genul:

Fisier atasat  2013-08-09_114910.jpg (53.56K)
Number of downloads: 54

Eu am un program (ExpertLotto) dar trebuie sa fac manual dupa fiecare extragere si consum mult timp.

De ce aceste statistici? Eu am observat ca de multe ori o pereche iese la anumite intarzieri (49, 78). Si binenteles se poate face o filtrare apoi punand de exemplu ca filtru perechea 3 sa aiba o intarziere mai mare de 30; cred ca se pot reduce multe variante sau perechi.

O alta idee ar fi pozitia numerelor in varianta. Dau un exemplu la loto 5 din 40 (romanesc):
Fisier atasat  2013-08-09_120502.jpg (80.8K)
Number of downloads: 45

Cu rosu sunt intarzierile numerelor. Apoi sunt intarzierile pe pozitii. De exemplu numarul 16. Are o intarziere actuala de 16 extrageri, pe prima pozitie in varianta are o intarziere de 54 de extrageri, in pozitia a doua 22 etc. pozitia 5 este 108 adica de 108 extrageri numarul 16 nu a fost extras in pozitia a 5-a intr-o extragere.
Dupa cum poti observa primul numar din compozitia variantelor este extras mai des din intervalul 1-10. Sau ultimul numar din intervalul 29-40 etc.
E nevoie totusi de un program care sa arate si de cate ori a iesit un numar pe pozitia respectiva ( de ex. 16 a cazut de 2 ori in pozitia 1, de 12 ori in pozitia 2 etc) ca sa vedem apoi intarzierile, procentajele, mediile si sa pariem cand sunt intarzieri mai mari ca media.
0

Postat 09 August 2013 - 09:45 PM (#786) Useril este offline   mario1001 

  • Parior Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3010
  • Inregistrat: 10-March 08

n-am asa un program, dar se poate face unul, e ff simplu, nu-ti plac for-rile si if-urile :))));
dar acu o sa lipsesc vreo 10 zile, din 25 aug discutam ca nu mai am acces la laptop, plec in Patagonia :))


in rest ce mai zici? in afara de castigul ala din prost noroc nu am mai luat nimic notabil; desi am mai jucat vreo 200 de var, insa cele mai multe de 4;
ma gandeam sa dau iar in jos spre 3 ca e mai credibil, dc se vrea un banut de intretinere; dar am cam obosit cu caldurile astea;

cum se dezactiveaza spellingul asta ca ma scoate din sarite cu sublinierile astea rosii, stie careva?

incerc o regrupare de forte, dar ce idei ar mai fi de urmat?
oricum, e de retinut, cine nu joaca, nu castiga, scurt/2, dc ramanem la nivelul de teorie, e de rau;cred ca stim destule ca sa si jucam
0

Postat 09 August 2013 - 10:56 PM (#787) Useril este offline   mario1001 

  • Parior Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3010
  • Inregistrat: 10-March 08

hai sa incercam impreuna sa facem niste var de 4-5 nr pe care sa le jucam, ar fi o idee buna, tu si @nila dati cate 2 nr, eu dau si eu 2 nr si facem o var de 6, sau cate un nr si facem o tripla, facem de cateva ori asa si avem cateva triple pt joc;

dc nu incercam, fara sa cheltuim excesiv, de unde sa pice ceva?
0

Postat 10 August 2013 - 07:28 AM (#788) Useril este offline   D3VIL 

  • Parior Senior
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 293
  • Inregistrat: 06-December 05

Vezi postareamario1001, la 09 August 2013 - 10:56 PM, a spus:

hai sa incercam impreuna sa facem niste var de 4-5 nr pe care sa le jucam, ar fi o idee buna, tu si @nila dati cate 2 nr, eu dau si eu 2 nr si facem o var de 6, sau cate un nr si facem o tripla, facem de cateva ori asa si avem cateva triple pt joc;

dc nu incercam, fara sa cheltuim excesiv, de unde sa pice ceva?


Facem si chestia asta dar scriem si baza teoretica (statistica, probabilistica etc).
0

Postat 10 August 2013 - 09:10 AM (#789) Useril este offline   mario1001 

  • Parior Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3010
  • Inregistrat: 10-March 08

Vezi postareaD3VIL, la 10 August 2013 - 07:28 AM, a spus:

Facem si chestia asta dar scriem si baza teoretica (statistica, probabilistica etc).



nu e necesar, asta ar insemna sa dam cartile pe fata, apoi altii or sa profite de anii nostri de cercetare si o sa faca profit, dc sunt ingeniosi in vanzari, e ceea ce saliu s-a tot plans si il cred; dc vb despre fundamente, merem numai pe privat, insa de jucat ar fi bine sa jucam, elementul de hazard e tare, poate sa insemne orice, important e doar sa nu se riste prea multi bani, risc mic, hazard mare, asteptare, rabdare

dc nu punem ceva de unde sa castigam? doar din ce scriem pe hartie?
maine ma duc si pe la romani cu 3-6 var, ca nu se stie niciodata
0

Postat 10 August 2013 - 09:37 AM (#790) Useril este offline   D3VIL 

  • Parior Senior
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 293
  • Inregistrat: 06-December 05

Vezi postareamario1001, la 10 August 2013 - 09:10 AM, a spus:

nu e necesar, asta ar insemna sa dam cartile pe fata, apoi altii or sa profite de anii nostri de cercetare si o sa faca profit, dc sunt ingeniosi in vanzari, e ceea ce saliu s-a tot plans si il cred; dc vb despre fundamente, merem numai pe privat, insa de jucat ar fi bine sa jucam, elementul de hazard e tare, poate sa insemne orice, important e doar sa nu se riste prea multi bani, risc mic, hazard mare, asteptare, rabdare


Bine atunci cand te intorci din Hawaii ;) facem un brainstorming (adica o furtuna de creiere :)) pe privat cu @nila si dam cu 49's de pamant !!!
1

Postat 10 August 2013 - 06:50 PM (#791) Useril este offline   mario1001 

  • Parior Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3010
  • Inregistrat: 10-March 08

Vezi postareaD3VIL, la 09 August 2013 - 11:14 AM, a spus:

@mario ma intrebam daca sti un program care sa ia o extragere la 49's, sa o imparta in cele 15 perechi de numere apoi sa ia fiecare pereche de numere si sa caute in trecut cate extrageri a "intatziat" fiecare pereche.
Sau sa realizezi tu un astfel de program in excel (am vazut ca te pricepi). Ceva de genul:

Atasament 2013-08-09_114910.jpg

Eu am un program (ExpertLotto) dar trebuie sa fac manual dupa fiecare extragere si consum mult timp.

De ce aceste statistici? Eu am observat ca de multe ori o pereche iese la anumite intarzieri (49, 78). Si binenteles se poate face o filtrare apoi punand de exemplu ca filtru perechea 3 sa aiba o intarziere mai mare de 30; cred ca se pot reduce multe variante sau perechi.

O alta idee ar fi pozitia numerelor in varianta. Dau un exemplu la loto 5 din 40 (romanesc):
Atasament 2013-08-09_120502.jpg

Cu rosu sunt intarzierile numerelor. Apoi sunt intarzierile pe pozitii. De exemplu numarul 16. Are o intarziere actuala de 16 extrageri, pe prima pozitie in varianta are o intarziere de 54 de extrageri, in pozitia a doua 22 etc. pozitia 5 este 108 adica de 108 extrageri numarul 16 nu a fost extras in pozitia a 5-a intr-o extragere.
Dupa cum poti observa primul numar din compozitia variantelor este extras mai des din intervalul 1-10. Sau ultimul numar din intervalul 29-40 etc.
E nevoie totusi de un program care sa arate si de cate ori a iesit un numar pe pozitia respectiva ( de ex. 16 a cazut de 2 ori in pozitia 1, de 12 ori in pozitia 2 etc) ca sa vedem apoi intarzierile, procentajele, mediile si sa pariem cand sunt intarzieri mai mari ca media.



am facut acest excel pt perechi:
- in sheet2 poti sa pui nrcrt al ext de unde vrei sa arate perechile;
- apoi dai run care e ctrl+shift+e si incepe sa calculeze de la linia dorita in jos; eu am rulat de la 5000 in jos;
- pe coloanele 1-6 sunt numerele extragerii

dc vrei sa vezi macroul poti sa te uiti in adancul marii, pe la view-macros pt 2007 sau la tools-macros-vb editor
bre, e clasa a 8-a asta
bafta si sa nu ma uiti cand iei meleoanele!

Fisiere atasate


0

Postat 10 August 2013 - 07:15 PM (#792) Useril este offline   D3VIL 

  • Parior Senior
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 293
  • Inregistrat: 06-December 05

Vezi postareamario1001, la 10 August 2013 - 06:50 PM, a spus:

am facut acest excel pt perechi:
- in sheet2 poti sa pui nrcrt al ext de unde vrei sa arate perechile;
- apoi dai run care e ctrl+shift+e si incepe sa calculeze de la linia dorita in jos; eu am rulat de la 5000 in jos;
- pe coloanele 1-6 sunt numerele extragerii

dc vrei sa vezi macroul poti sa te uiti in adancul marii, pe la view-macros pt 2007 sau la tools-macros-vb editor
bre, e clasa a 8-a asta
bafta si sa nu ma uiti cand iei meleoanele!


Care meleoane ca eu vreau macar 2 numere !!!

E beton fisierul dar o singura rugaminte : se poate face in acelasi timp si o sortare ascendenta a intarzierilor? Stiu s-o fac orizontal (left to right ;)) dar nu stiu s-o fac in VBA!

Daca stiam programare...
0

Postat 10 August 2013 - 07:30 PM (#793) Useril este offline   mario1001 

  • Parior Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3010
  • Inregistrat: 10-March 08

pai si cum se mai respecta ordinea perechilor?

de ex pt linia 5000
27 2 11 48 3 25

cu intarzierile:

20 316 69 36 9 38 155 237 356 75 15 15 6 13 15

dar prima, 20, este pt 27-2, 316 este pt 27-11, etc
vrei doar sa le aranjez crescator? dar nu o sa mai stii care pereche are acea intarziere
0

Postat 10 August 2013 - 07:37 PM (#794) Useril este offline   D3VIL 

  • Parior Senior
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 293
  • Inregistrat: 06-December 05

Vezi postareamario1001, la 10 August 2013 - 07:30 PM, a spus:

pai si cum se mai respecta ordinea perechilor?

de ex pt linia 5000
27 2 11 48 3 25

cu intarzierile:

20 316 69 36 9 38 155 237 356 75 15 15 6 13 15

dar prima, 20, este pt 27-2, 316 este pt 27-11, etc
vrei doar sa le aranjez crescator? dar nu o sa mai stii care pereche are acea intarziere


Da, aranjate crescator pe orizontala, asa cum sunt acum dar ordonate crescator.

Uite gasi ceva pe net dar pentru mine e chineza ;(

Sub SortCells()
    Dim r
    For Each r In Selection.Rows
    r.Sort Key1:=r, Order1:=xlAscending, Header:=xlNo, OrderCustom:=1, MatchCase:=False, Orientation:=xlLeftToRight
    Next
End Sub



Iti multumesc anticipat, iti doresc o vacanta placuta si sa te intorci cu pofta de munca la loti !!!

Aceasta postare a fost editata de D3VIL: 10 August 2013 - 08:01 PM

0

Postat 10 August 2013 - 10:48 PM (#795) Useril este offline   mario1001 

  • Parior Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3010
  • Inregistrat: 10-March 08

Vezi postareaD3VIL, la 10 August 2013 - 07:37 PM, a spus:

Da, aranjate crescator pe orizontala, asa cum sunt acum dar ordonate crescator.

Uite gasi ceva pe net dar pentru mine e chineza ;(

Sub SortCells()
    Dim r
    For Each r In Selection.Rows
    r.Sort Key1:=r, Order1:=xlAscending, Header:=xlNo, OrderCustom:=1, MatchCase:=False, Orientation:=xlLeftToRight
    Next
End Sub



Iti multumesc anticipat, iti doresc o vacanta placuta si sa te intorci cu pofta de munca la loti !!!


am facut dar cum identifici perechile? te uiti si tu care sunt

Fisiere atasate


0

Postat 11 August 2013 - 07:02 AM (#796) Useril este offline   D3VIL 

  • Parior Senior
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 293
  • Inregistrat: 06-December 05

Vezi postareamario1001, la 10 August 2013 - 10:48 PM, a spus:

am facut dar cum identifici perechile? te uiti si tu care sunt


Multam ! Nu ma intereseza in mod expres perechile ci statisticile.

Acum incerc sa fac o strategie dupa aceste statistici. Dupa ce vii din vacanta ne apucam serios de treaba!
0

Postat 12 August 2013 - 06:20 PM (#797) Useril este offline   mario1001 

  • Parior Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3010
  • Inregistrat: 10-March 08

D3, dc nu jucam macar cate o variant, oricare ar fi ea, nu castigam, cred ca avem baza de pornire, eu cum am jucat la triplele alea pt 2100 lei?
mai conteaza faptul si ca fiind permanent in joc ideile se stabilizeaza, asa cred
0

Postat 13 August 2013 - 06:38 AM (#798) Useril este offline   D3VIL 

  • Parior Senior
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 293
  • Inregistrat: 06-December 05

Vezi postareamario1001, la 12 August 2013 - 06:20 PM, a spus:

D3, dc nu jucam macar cate o variant, oricare ar fi ea, nu castigam, cred ca avem baza de pornire, eu cum am jucat la triplele alea pt 2100 lei?
mai conteaza faptul si ca fiind permanent in joc ideile se stabilizeaza, asa cred


Hai sa punem o varianta de 2, 3 si 4 numere. Doar asa de distractie. Eu acum lucrez la niste strategii, de data asta le pun pe foaie cum se zice si poate facem un share de idei !!!
0

Postat 13 August 2013 - 04:44 PM (#799) Useril este offline   D3VIL 

  • Parior Senior
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 293
  • Inregistrat: 06-December 05

Vezi postareaD3VIL, la 13 August 2013 - 06:38 AM, a spus:

Hai sa punem o varianta de 2, 3 si 4 numere. Doar asa de distractie. Eu acum lucrez la niste strategii, de data asta le pun pe foaie cum se zice si poate facem un share de idei !!!


De maine ne apucam de variante? Ce zici?

Am o problema. Cand ii dau la intarziere perechi la Macro1 imi da eroare 438 object doesn't support this property or method / iar la debug este selectat cu galben ActiveWorkbook.Worksheets("Sheet1").Sort.SortFields.Clear

Aceasta postare a fost editata de D3VIL: 13 August 2013 - 04:47 PM

0

Postat 14 August 2013 - 05:19 AM (#800) Useril este offline   mario1001 

  • Parior Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3010
  • Inregistrat: 10-March 08

Vezi postareaD3VIL, la 13 August 2013 - 04:44 PM, a spus:

De maine ne apucam de variante? Ce zici?

Am o problema. Cand ii dau la intarziere perechi la Macro1 imi da eroare 438 object doesn't support this property or method / iar la debug este selectat cu galben ActiveWorkbook.Worksheets("Sheet1").Sort.SortFields.Clear


dar inainte a mers? ca nu cred ca mergea; o fi din excelul asta 2007 desi l-am salvat pt 2003 compatibil
ca mie imi merge, tu ai 2003?
nu stiu cum sa fac ca nu pot face simularea, nu am 2003

am editat instructiunile de sortare:
With ActiveWorkbook.Worksheets("Sheet1").Sort
.SortFields.Clear
.SortFields.Add Key:=Range( _
x), SortOn:=xlSortOnValues, Order:=xlAscending, DataOption:=xlSortNormal
.SetRange Range(x)
.Header = xlGuess
.MatchCase = False
.Orientation = xlLeftToRight
.SortMethod = xlPinYin
.Apply
End With

dc nu merg nici astea tb sa pui aici altceva din excel 2003
poti sa simulezi un macro pt sortare si iti scrie excelul singur in spate, nu e nevoie sa stii aceste instructiuni, ti le da el, asta e marele avantaj
atasez fisierul cu schimbarea si ext la zi, vezi dc merge

Fisiere atasate


Aceasta postare a fost editata de mario1001: 14 August 2013 - 05:36 AM

0

Arata acest topic


  • 43 Pagini +
  • « Prima
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

HOME | FORUM PARIURI SPORTIVE | BILETUL ZILEI | CLASAMENTE SI STATISTICI | REZULTATE LIVE | PREDICTII FOTBAL | MECIURI LIVE


Biletul zilei, Predictii fotbal, Pariuri sportive, Rezultate live, Clasamente fotbal, Statistici fotbal, Case pariuri

Skin si limba