Pariuri Sportive forum, Biletul Zilei, Rezultate live, Predictii Fotbal: \"Kelly Criteria\" - Pariuri Sportive forum, Biletul Zilei, Rezultate live, Predictii Fotbal

Salt la continut

HOME e-Pariuri Sportive | Biletul Zilei | Agentii Pariuri Sportive | Statistici sportive | Analiza cote | Rezultate LIVE | Predictii fotbal | Meciuri Online 1, meciuri 2, meciuri 3

Share Topic:   del-icio-us digg email facebook google stumbleupon
  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

\"Kelly Criteria\"

Postat 23 March 2006 - 06:39 PM (#1) Useril este offline   marius 

• Parior Senior
  • Grup: Administrators
  • Postari: 7558
  • Inregistrat: 21-October 03

Criteriul Kelly Sisteme precum Martingale si Row of numbers (rand de numere) folosesc un nivel crescut de progresie pentru a compensa pentru lipsa de fonduri a pariorilor. In cadrul acestor sisteme mizele cresc succesciv in cazul pierderii, de aceea pariorii au sanse mari de faliment.In crititeriul Kelly progresia creste atunci cand castigi si scade atunci cand pierzi. Astfel riscul de faliment este teoretic eliminat.Criteriul Kelly necesita ca pariorul sa aiba statistica de partea sa. Atunci cand va folositi de aceasta metoda se asteapta sa pariati cel putin la fel de bine ca si agentul de pariuri. Daca echipa gazda are o cota de 2.00, vei paria pe ea daca crezi ca are sanse de 50% sau mai mult.Numele criteriului Kelly vine de la numele americanului John L. Kelly, cel care a inventat aceasta teorie si forumula. Pe scurt ea spune ca daca poti prevedea aproximativ rezultatul unui eveniment, atunci formula va determina suma pe care trebuie sa o pariezi. Daca iti supraestimezi abilitatea de a prezice un rezultat (ex. mergi pe 60% atunci cand trebuia sa pui 52%), vei plati pierzand bani. Daca iti subestimezi talentul (ex. prezici o sansa de 55% si ea e de 60%), vei castiga banii, dar nu la fel de mult ca si atunci cand pariezi cu mize bine determinate. Asta deoarece sistemul Kelly optimizeaza miza daca ai ghicit cu un grad mare de precizie. Cu aj. sist. Kelly poti castiga bani avand doar un mic avantaj la fiecare eveniment pe care il alegi. Daca in schimb vei avea un mic dezavantaj pt. fiecare eveniment, (ti-ai supraestimat alegerile), vei pierde.Inainte de a te apuca de acest sistem, hotaraste-te asupra urmatoarelor:Marimea fonduluiUn fond care sa acopere 10-15 pariuri singulare e destul. Bineinteles aceste fonduri trebui sa fie fonduri pe care iti permiti sa le pierzi. Tine minte ca folosind criteriul Kelly, nu vei pierde toti banii de la inceput pentru ca mizele sunt decise ca un procent din valoarea totala a fondului tau. Cat de des si de bine esti in stare sa faci alegerile buneExperienta e foarte importanta in pariurile sportive.Alegerea corecta a meciurilor rentabile si frecventa cu care se produce asta reprezinta partea cea mai dificila. Numai castigand experienta poti deveni un parior abil. Casele de pariuri nu ofera multe evenimente rentabile asa ca poti fi nevoit sa cauti la mai multi agenti, in acelasi timp urmarind evenimetele care au cote diferite in ochii agentiilor.Agentiile ofera rareori multe evenimente rentabile intr-o saptamana. Asteptati-va sa gasiti intre 2 si 5 pe saptamana. Atunci cand gasesti un astfel de eveniment verifica-l bine.Daca cota propusa este de 2.00 echipa TREBUIE sa aiba mai mult de 50% sansa de victorie, pentru ca marimea mizei este direct proportionala cu probabilitatea castigului (care este opinia ta subiectiva).Durata proiectuluiPentru cat timp vei continua sa joci cu aj. acestui sistem ?Daca ti-ai propus sa aj. la o suma de bani, incheie proiectul atunci cand aceasta suma e atinsa, apoi incepe din nou. Astfel ai ocazia sa ridici banii castigati lucru care iti intareste moralul si disciplina. Daca nu ti-ai propus un obiectiv ia-o de la inceput atunci cand ajungi la un profit de 100 %.Tine minte ca atat timp cat banii sunt in contul agentului de pariuri, el este cel care se afla in posesia banilor, nu tu. Si care mai e scopul castigarii lor daca nu ii folosesti dupa bunul plac ?De aceea ia-o de la inceput cand ti-ai atins obiectivul. Fa-ti castigurile vizibile.Sa examinam sistemul mai de-aproapre:Cel mai mare avantaj al acestui sistem este ca pierzi bani putini atunci cand duci lipsa de fonduri.Asta deoarece urmatoarea miza este un procent din valoarea actuala a fondului. Atunci cand valoarea lui este scazuta urmatoarea miza este mica. Daca miza medie este de 10 % din fondul total, atunci poti pierde de 6 ori consectiv si tot vei avea 48% din fondul initial (0.9 la puterea a 6-a)Nu te voi deranja cu statistici avansate (de fapt sunt sigur ca nu le inteleg nici eu ?), dar daca ai probabilitatile de partea ta (pariezi cu un avantaj de 10 % fata de agentie de fiecare data), sansa de a pierde de 10 ori consecutiv (la cote de 2.00) este 1/3000 !Kelly nu este un sistem care sa faca schimbari rapide in contul tau. Cu Kelly faci bani avand un mic avantaj, acel extra 5% la fiecare eveniment. Daca ai sansa de partea ta Kelly iti creste miza. Daca pierzi ea scade. Prin urmare nu vei simti schimbari drastice la contul tau. Kelly este un sistem pentru pariorii care nu pariaza exclusiv pentru bani ci mai mult pentru satisfactia care ti-o produce o predictie corecta.sursa : bettingadvice.com[Edited on 23-3-2006 by marius]
0

Postat 23 March 2006 - 09:04 PM (#2) Useril este offline   cgmbet 

• Parior Senior
  • Grup: Moderators
  • Postari: 1363
  • Inregistrat: 20-August 05

Eu consider foarte buna ideea de a supune discutiei niste chestiii fundamentale in pariuri cum sunt \'kelly\' (sau alte sisteme de money-management), handicapurile asiatice si altele.Acum daca suntem la \'KELLY\' vreau sa va prezint o simulare pe care am facut-o eu dupa ce am citit pe undeva ca acest sistem este cel mai corect d.p.d.v. matematic. Dupa ce am facut aceasta simulare am folosit numai Kelly ca sistem de money-management (atunci cand nu m-a luat valul)Datele problemei: 1. miza initiala 10eur2. probabilitatile calculate de jucator intre 20-80%, aleator 3. cotele caselor cu 5-10% mai mari decat cotele minime, aleator4. reusita pariului aleator in functie de probabilitatea calculatamiza pariului: data de kelly fractionat 50%am simulat 100 de pariuri, plecand de la 10eur cu datele de mai susam ajuns dupa pasul 100 la o banca finalaam repetat de 1000 de orice am obtinut:Banca finala <10eur 0%banca finala intre 11 si 50 eur 12.2%banca finala intre 51 si 100 eur 31.1%banca finala intre 101 si 200 eur 35.4%banca finala intre 201 si 300 eur 14.4%banca finala intre 301 si 400 eur 3.9%banca finala intre 401 si 500 eur 1.7%banca finala intre 500 si 1000 eur 1.3%Deci in nici o situatie banca nu a falimentat (era de asteptat conform teoriei lui kelly) iar in peste 50% din cazuri banca ajunge de cel putin 10 ori mai mare.Din pacate totul se bazeaza pe aprecierea corecta a probabilitatilor de castig ceea ce nu este prea usor nici chiar pentru un parior foarte experimentat.
0

Postat 24 March 2006 - 10:16 AM (#3) Useril este offline   shaolin 

• Parior Senior
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 138
  • Inregistrat: 10-March 05

Da e un sistem foarte bun de money management acest \"Kelly\" dar marea problema este la aprecierea corecta a probabilitatii de castig pe un eveniment. Aici vin cu o intrebare pentru pariorii mai experimentati: pe site-ul www.prosoccer.gr este prezentat pentru fiecare meci un \"OUTCOME PREDICTION %\". Ce parere aveti? reflecta sau nu \"realitatea\", in mare aprte acest site?Multumesc.
Treaba-i CEAS!
0

Postat 24 March 2006 - 05:54 PM (#4) Useril este offline   pronostic 

• Parior Senior
  • PipPipPipPip
  • Postari: 269
  • Inregistrat: 21-November 03

Asa-numitul \"criteriu Kelly\" (care, de fapt, nu e nimic altceva decat formula centrala in legea optimizarii a lui Rohn) functioneaza binisor acolo unde valoarea bunului este certa (la bursa , la tranzactii valutare etc.). In mana unui parior incepator (si, dupa cum vom vedea, si in una mai batatorita), formula devine periculoasa. Cum procentajele de realizare nu sunt scrise in dreptul pariurilor, ramane sarcina noastra sa le estimam cat mai exact. O mica eroare in evaluare (e de-ajuns sa fie doar de 1%) poate avea consecinte neplacute asupra intregului buget; plasarea unui pariu nevaloros ducand fatalmente la colapsul sistemului (in paranteza fiind spus: la jocurile de cazinou, unde cota este intotdeauna impotriva ta, Kelly iti intoarce spatele si, in loc sa te rasplateasca cu o pierdere minima, iti produce o paguba maxima). Metodele clasice de mizare, care nu tin seama de valoarea pariului, absorb mult mai bine aceste inexactitati.Chiar daca plecam de la premisa utopica de suprapunere perfecta a propriilor cifre ce cele \"reale\", dam de o alta problema: deoarece criteriul lui Kelly prevede, simplu zis, mize mari la valoare ridicata si risc scazut, iar mize mici la valoare scazuta si risc ridicat, soarta bancii va depinde in mare masura doar de acele cateva pariuri din prima categorie. Se intelege ca sarmana banca si-si posesorul ei, supus presiunii psihice, nu vor fi tocmai incantatati de acest fapt.Alt element amenintator, deloc de neglijat, il reprezinta tentatia fireasca de a ajusta procentajul in functie de miza dorita si nu invers, dupa cum (nepotrivit in pariuri, dar oricum mai bine decat descris adineauri) ne invata Kelly.Ca orice plan de mizare care promite succese spectaculoase (si aici trebuie inevitabil facuta comparatia cu D\'Alembert, Martingale, Fichie si compania), Kelly - care, in fond, tot cu o progresie ce nu tine cont in mod direct de banca actuala lucreaza - aduce cu sine o colectie completa de riscuri. In pariuri, recomand folosirea formulei lui Rohn doar atunci cand vrem sa acoperim un pariu deja jucat.
unitati investite: 228; profit: + 6,16; randament: [b]102,7%
0

Postat 24 March 2006 - 06:19 PM (#5) Useril este offline   qmadd 

• Parior Senior
  • PipPipPipPip
  • Postari: 579
  • Inregistrat: 19-October 05

cei care stiti cum functioneaza kelly, puteti lua un exemplu concret pe cateva pariuri? vorbesc in numele meu si a multor altora care sunt curiosi.
0

Postat 24 March 2006 - 10:25 PM (#6) Useril este offline   cgmbet 

• Parior Senior

Deoarece vad ca nu se incumeta nimeni dintre ‚meseriasi’ sa dea niste exemple, si in primul rand deoarece eu as fi dat orice acum … ceva timp sa-mi explice ceva in legatura cu kelly asta, voi incerca eu.Daca gresesc ceva sa fiu tras de maneca sa nu dezinformez populatia tanara de pe acest forum.In primul rand, formula dupa care se calculeaza, mare atentie, PROCENTUL DIN BANCA, pe care vrei sa-l joci este urmatoarea:P = (ProbCalculataDeTine * CotaBokkies -1) / (CotaBokkies – 1)Unde P = Procentul din banc ape care-l vei juca.ProbCalculataDeTine = Probabilitatea, apreciata de tine cat mai correct posibil, pe care o are evenimentul pe care vrei sa pariezi (de exemplu consideri ca Milan – Siena se va termina 1 cu o probabilitate de 60% - sau 0.60)CotaBookies = cota oferita de bookiesDe exemplu (exemplu fictiv)Ai pus ochii pe Milan – Siena si ai vrea sa joci 11. Apreciezi cat poti de bine sau mai bine zis cat iti permite experienta cam care ar fi probabilitatea ‘sa se intample’ 1 in acest meciSa presupunem ca-ti da 60%2. Ca sa fii sigur ca pe termen lung nu iesi in pierdere vei juca pe 1 numai pe o cota de la 1.67 in sus (adica 1/0.60). S-ar putea sa nu gasesti la nici un bookie cota asta, dar daca o gasesti, ai gasit un meci (in viziunea ta) cu ‘valoare’. Daca joci pe cote mai mici in timp vei pierde.3. Sa presupunem ca ai gasit la un bookie neatent cota de 1.83. Nu trebuie ratata ocazia..4. Cat joci? . Folosind Kelly vei aplica formula de mai sus si rezultaP = (0.60*1.83-1) / (1.83-1) Rezulta P=11.81% Deci vei juca 11.81% din banca.Acum, functie de cat sange are pariorul poate aplica full Kelly, Kelly pe jumate sau pe sfert adica procente din procentul calculate mai sus.De remarcat ca un full Kelly poate duce la salturi ale bancii (sus-jos) care nu sunt pentru cardiaci (am trecut prin asta de curand). Asta deoarece procentul poate rezulta destul de des si 25-30% din banca.Eu recomand un Kelly pe jumate care este mult mai cuminte. In exemplul de mai sus Kelly pe jumate ar insemna 5.9% din banca.Ca sa vin si mai mult in ajutorul vostru, atasez un document in care veti gasi un tabel care calculeaza automat procentul din banca pe care-l veti juca functie de toate celelalte elemente.In col. 1 gasesti probabilitatea calculata de tine In coloana 2 treci cota oferita de bookie iar in col. 8 banca Daca in col 4 nu ai valoare pozitiva nu este recomandata parierea. Sper ca am fost clar Daca nu … mai discutam
0

Postat 25 March 2006 - 01:39 PM (#7) Useril este offline   _Razvi_ 

• Parior Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 1085
  • Inregistrat: 21-November 04

Kelly te duce incet si sigur in faliment ...Voi scrie mai tarziu de ce .. nu am timp .
0

Postat 25 March 2006 - 01:52 PM (#8) Useril este offline   cgmbet 

• Parior Senior

Orice sistem te duce incet si sigur in faliment daca nu este aplicat corect.Un sistem, oricare ar fi el, aplicat corect, cel mult iti creste sansele de reusita In nici un caz nu-ti asigura succesul pe termen lung.Cred ca nu e nevoie sa spun de ce....
0

Postat 25 March 2006 - 01:53 PM (#9) Useril este offline   pdp 

• Parior Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 1504
  • Inregistrat: 15-September 05

Matematic, sansele sa dai faliment sunt mici de tot cu Kelly, lucrand cu procente si respecatndu-le cu sfintenie.Problema intervine cand este vorba sa faci profit. Daca nu ai un procentaj de meciuri castigate (cu cote rezonabile) bun, muncesti in zadar zic eu. De asemenea, presiunea alegerii extrem de corecte a sansei de castig este foarte importanta, capitala as putea zice.O alternativa mai buna la acerst sistem este acel 3-5% \"mobil\" din banca la fiecare pariu. In acest caz sansele sa dai faliment sunt si mai mici. Dar nici profitul nu este astronomic. Se tinde spre constanta pe termen lung.Fiecare pariu are ca miza EXACT 3% (sa zicem) sin baca actualizata!Problema principala este alegerea meciurilor, money managementul este pe loc secund, dupa parerea mea.Este foarte clar ca nu poti face bani daca nu alegi corect meciurile (logic!). Tot atat de adevarat este ca nu poti face profit pe termen lung daca nu ai un plan de bataie (norocul are si el limitele lui).:nu:[Edited on 25-3-2006 by pdp]
0

Postat 25 March 2006 - 02:01 PM (#10) Useril este offline   _Razvi_ 

• Parior Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 1085
  • Inregistrat: 21-November 04

Sa explici cum te ruinezi in pariuri , e ca si cum ai incerca sa explici cuiva ca dragostea e o curva ...Pana nu iti iei tapa singur,nu te potolesti :nu:
0

Postat 25 March 2006 - 03:36 PM (#11) Useril este offline   pronostic 

• Parior Senior
  • PipPipPipPip
  • Postari: 269
  • Inregistrat: 21-November 03

\"Un sistem, oricare ar fi el, aplicat corect, cel mult iti creste sansele de reusita.\" - cgmbetAi atins un punct interesant. Un sistem de mizare sanatos iti garanteaza un randament egal cu valoarea (rentabilitatea) medie a tuturor pariurilor jucate - doar atat.Cele care se lauda cu mai mult(e) - dupa principiu: \"ia, ce nu meriti\" - implica un grad ridicat de risc.[Edited on 25-3-2006 by pronostic]
unitati investite: 228; profit: + 6,16; randament: [b]102,7%
0

Postat 11 April 2006 - 03:05 PM (#12) Useril este offline   Mircea 

• Parior Senior
  • PipPipPipPip
  • Postari: 884
  • Inregistrat: 06-February 06

Kelly ..este cel mai bun sistem din cate exista pentru...a incasa banii din bonusuri sau alte oferte care trebuie jucate:)
0

Postat 20 May 2007 - 09:34 AM (#13) Useril este offline   Serja85 

• Parior Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 1065
  • Inregistrat: 24-December 06

Cine imi spune si mie ,folosind criteriul kelly ,daca am o cota de 3,20 si eu estimez ca are sanse sa zic vreo 42% sa iasa cota respectiva si am o banca de 100 unitati ,cam cat ar trebui sa pariez ?
0

Postat 08 January 2011 - 10:17 AM (#14) Useril este offline   phaenius 

• Parior Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 5435
  • Inregistrat: 25-May 08

Citeaza

Originally posted by cgmbetIn primul rand, formula dupa care se calculeaza, mare atentie, PROCENTUL DIN BANCA, pe care vrei sa-l joci este urmatoarea:P = (ProbCalculataDeTine * CotaBokkies -1) / (CotaBokkies – 1)
Cu mare intarziere, darNu se simplifica CotaBokkies -1 ?(A*B)/B=AIn situatia asta, P=ProbCalculataDeTine intotdeauna
0

Postat 08 January 2011 - 11:37 AM (#15) Useril este offline   Jonin 

• Parior Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 1158
  • Inregistrat: 02-September 07

Nu, ca faci inmultirea prima data.Ce ai scris tu aici (A*B)/B=A nu e bine.Corect e P=(A*B-1)/B-1
Multi prosti, putine gloante!
Dumnezeu sigur iubeste prostii. Altfel nu ar fi creat atat de multi.
Nu fura!!!Guvernul uraste concurenta!
0

Postat 08 January 2011 - 11:42 AM (#16) Useril este offline   shark 

• Bet Trick Holder
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 2798
  • Inregistrat: 24-October 07

Ai gandit-o mult Fanele, dar bine. Daca era o cratima lipsa ce repede o vedeai, dar asa...Greseala e a lui cgmbet care a sarit direct la formule fara a explica mai intai ordinea operatiilor la numarator. Ca sa nu se ia altii dupa simplificarile tale, ar fi fost asa (s-ar fi simplificat) daca B= (CotaBokkies -1), iar P s-ar fi scris [ProbCalculataDeTine * (CotaBokkies -1)] / (CotaBokkies – 1). Daca e greu cu parantezele incearca sa vezi relatia (A*B-C)/(B-C)Mai bine cauta niste poze. E mai simplu...
Rechinii se nasc inotatori!
Norocul e prea putin si lumea prea multa.
0

Postat 08 January 2011 - 11:49 AM (#17) Useril este offline   referee92 

• Parior Senior
  • PipPipPipPip
  • Postari: 341
  • Inregistrat: 30-March 10

shark asta nu ezista sa sfasaie oamenii lui , de cate ori are ocazia ::D
0

Postat 08 January 2011 - 11:54 AM (#18) Useril este offline   KaSao 

• Parior
  • PipPipPip
  • Postari: 50
  • Inregistrat: 03-February 08

Citeaza

Originally posted by phaenius

Citeaza

Originally posted by cgmbetIn primul rand, formula dupa care se calculeaza, mare atentie, PROCENTUL DIN BANCA, pe care vrei sa-l joci este urmatoarea:P = (ProbCalculataDeTine * CotaBokkies -1) / (CotaBokkies – 1)
Cu mare intarziere, darNu se simplifica CotaBokkies -1 ?(A*B)/B=AIn situatia asta, P=ProbCalculataDeTine intotdeauna
Am intervenit pentru ca imi aduci aminte de un coleg care o tot tragea cu simplificatu. Orice se simplifica la el fie ca era adunare, scadere, inmultire, impartire.Zici foarte bine ca (A*B)/B=A dar mai bine taceai cu continuarea. Imi pare rau ca te ai bagat intr-un subiect abandonat de atatia ani doar ca sa te faci de ras. Eh se mai intampla. Poate nu ai fost atent.Mi intai se calculeaza ProbCalculataDeTine * CotaBokkies si apoi - 1 dupa care se imparte la CotaBokkies – 1. Deci nu e acelasi lucru. Daca si sus CotaBokkies – 1 era in paranteza atunci aveai dreptare.
0

Postat 08 January 2011 - 12:11 PM (#19) Useril este offline   crimson 

• Parior Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 1180
  • Inregistrat: 12-August 08

Ca sa nu mai fie probleme folositi formula urmatoare hahahaMiza= 1/100% * Banca * [Probabilitate - (100% - Probabilitate)/(Cota-1)]Exemplu: probabilitate calculata de mine= 25%, banca = 1000, cota oferita= 3.00Miza= 1/100 *1000* [25 - (100 - 25)/(3-1)]Succes hahaha[Edited on 8-1-2011 by crimson]
0

Postat 08 January 2011 - 01:13 PM (#20) Useril este offline   phaenius 

• Parior Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 5435
  • Inregistrat: 25-May 08

Va sa zica eu m-am facut de ras pentru ca am afirmat ca A*B/B = A ? Chiar ca nu mai merita sa intri pe forumul asta. Ca intri si-ti expui parerea si ti se da in cap de catre un cocalar sau altul e una, dar sa fi insultat pentru ca ai atras atentia asupra unui calcul matematic simplu si inatacabil e lipsit de orice urma de inteligenta.Ca va place sau nu, A*B/B tot A face. cgmbet o fi vrut sa spuna una si a iesit altceva. Kasao, te cunosc de undeva ? Esti clona lui shark ?
0

Arata acest topic

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

HOME e-Pariuri Sportive | Biletul Zilei | Agentii Pariuri Sportive | Statistici sportive | Analiza cote | Rezultate LIVE | Predictii fotbal | Meciuri Online 1, meciuri 2, meciuri 3

Biletul zilei, Predictii fotbal, Pariuri sportive, Rezultate live

Skin si limba