Jucător de poker, cunoaște-ți bankrollul

Ce este un bankroll?

Un bankroll, este suma totală de bani pe care o are un jucător în funcție de disponibilitatea sa de a juca. În acest caz, voi vorbi despre un bankroll în poker, iar un bankroll în poker este suma de fonduri pentru care aveți la dispoziție pentru a juca la mesele de poker. Nu suma de bani pe care o ai pentru a plăti facturile sau supraconsumul soției tale când vrea să-și cumpere pantofi noi. Bineînțeles că trebuie să îi permiti să cumpere pantofi noi din când în când, dacă acesta este motivul pentru care îți permite să joci poker toată noaptea, dar asta nu are nicio legătură cu un bankroll. Un bankroll este banii pe care îi ai pe care scrie „poker”.

Vă voi da un exemplu: Alan a depus 60$ la Full Tilt Poker și, bineînțeles, și-a amintit să folosească un cod de recomandare Full Tilt Poker, astfel încât după un timp bankroll-ul său să se mărească mai mult decât câștigă, acești 60$ sunt banii lui, din moment ce a decis că nu le va folosi decât pentru poker. Acesta este bugetul sau fondul lui. După un timp, pierduse o parte din banii săi într-un turneu Sit & Go, dar a fost norocos să-i câștige pe unii din nou în următoarele două turnee și de fapt a câștigat puțin mai mult decât a pierdut. Între timp, bonusul său la Full Tilt Poker începea să fie lansat, iar după șase ore avea 84$ în contul său Full Tilt Poker. Totuși, el consideră că banii vor fi cheltuiți pe poker, ceea ce înseamnă că bankroll-ul lui este acum de 84 de dolari. După o săptămână, contul lui bancar a crescut la 340 de dolari și se apropie ziua de naștere a iubitei sale, așa că el decide să retragă 150 de dolari pentru a-i cumpăra pantofi noi (un indiciu: lasă-ți întotdeauna prietena să decidă ce pantofi să cumpere), iar bankroll-ul este acum de 190 de dolari.

Ce se întâmplă acum, dacă joci la Full Tilt Poker, dar ai și 500$ în contul tău PKR? Dacă, de exemplu, spunem că Alan din ultimul exemplu a vrut să joace la PKR și s-a înscris cu un cod bonus PKR și a depus 500$, atunci ar avea 500$ la PKR și 190$ la Full Tilt Poker. Asta face bankroll-ul lui 690 de dolari, deoarece are acea sumă de bani, care este marcată „poker”, este o simplă matematică.

Cât de mare am nevoie de bankroll?

Este necesar ca bankrollul dvs. să fie mai mare decât suma pe care trebuie să o plătiți pentru a intra într-un turneu, iar mult mai mare este mult mai bine. Dacă aveți 100 USD în bankroll, iar buy-in-ul este de 105 USD, nu vă puteți permite. Dacă buy-in-ul este de 100 USD, abia îți poți permite, dar dacă nu ajungi în bani, bankroll-ul tău este gol. Dacă buy-in-ul este de 95 USD, vă puteți permite, dar veți mai avea doar 5 USD, dacă nu câștigați niciun ban, așa că sfatul meu este să căutați un buy-in cu miză mică, care nu vă va afecta bankroll-ul foarte mult. Dacă un bankroll este de 100 USD, voi recomanda să optați pentru buy-in-uri mai mici de 10 USD, de fapt aș opta pentru buy-in-uri de 5 USD. Desigur, nu sunt atât de mulți bani ca într-un buy-in de 50 de dolari, dar dacă ești un jucător bun, vei câștiga pe termen lung, fără a risca întregul bankroll într-un singur joc.

Este important, dacă vrei să-ți construiești un bankroll, să fii cu ochii pe cât de mare este. Dacă ai decis să folosești aproximativ 5% din bankroll atunci când alegi mize, trebuie să schimbi mize la un moment dat, cu excepția cazului în care câștigi atât cât pierzi. Un alt sfat bun este să vedeți diferitele mize ca pe niște pași. De exemplu, dacă bankroll-ul tău este de 40 USD și decideți că veți folosi 5%, masa dvs. va fi de 1 USD/2 USD. După un timp ți-ai dublat bankroll-ul pentru că ai o zi foarte bună și norocoasă. Bankroll-ul dvs. este acum de 80 USD și este timpul să treceți la o masă de 2 USD/4 USD, deoarece pariul mare este de 5% din 80 USD. Aceeași regulă se aplică dacă aveți o zi proastă și bankroll-ul este scăzut la 20 USD, ar trebui să treceți la un tabel de 0,50 USD/1 USD.

Ce se întâmplă dacă continui să pierd și bankroll-ul meu continuă să scadă, iar bankroll-ul meu nu este suficient de mare pentru a juca miza pe care vreau să o fac? Apoi, voi lua în considerare fie să găsesc o masă cu mize mai mici până când bankroll-ul meu va re-crește, fie voi căuta surse alternative cu care să-mi pot alimenta bankrollul, cum ar fi o altă depunere în contul de poker.

Dacă joci poker doar ca divertisment și nu ai intenția de a folosi banii câștigați fie pentru a-ți plăti facturile, fie pentru pantofii noi ai prietenei tale, nu trebuie să-ți faci griji cu privire la bankroll. Când banii dispar, ei dispar și te-ai distrat de ceva vreme. Este exact ca și cum ai cumpăra un bilet la un musical sau la un film, când piesa se termină, asta e. În acest caz, mărimea fondului dvs. depinde de câți bani doriți să cheltuiți pentru divertisment.

O realizare legendară de bankroll

Când aveți control asupra bankroll-ului, așa cum am încercat să menționez mai sus, puteți duce managementul bankroll-ului la un nivel superior și puteți face așa cum a făcut Chris Ferguson, membru al echipei Full Tilt, în urmă cu ceva timp. Chris a început cu zero pe contul său Full Tilt Poker și și-a propus să acumuleze un bankroll mai mare de 10.000 USD și să doneze întregul bankroll al său către Fundația Salvați Copiii. El a numit această provocare „Provocarea Chris Ferguson”.

Chris și-a dat trei linii directoare.
1) El nu s-ar cumpăra niciodată într-un joc cash sau într-un turneu Sit & Go pentru mai mult de 5% din bankroll-ul total, dar cu o singură excepție pentru a se cumpăra în orice joc